Lídra hnutia Blok proti islamu obvinili z podnecovania nenávisti. Toto je návrat k politickým procesom z 50. rokov minulého storočia, bráni ho poslankyňa

    0
    Martin Konvička (Autor: Hans Štembera)

    Podľa neho vládna moc v Česku tak začala priamy útok na slobodu slova, slobodu zhromažďovania a na všetky občianske a politické slobody občanov.

    “Blok proti islamu dôrazne protestuje proti tomu, aby sa štátna moc týmto brutálnym spôsobom pokúšala kriminalizovať občanov, ktorí vyjadrujú svoje oprávnené obavy z totalitných ideológií,” citoval server Štěpánove slová. “Právo na slobodné vyjadrovanie názorov musí mať väčšiu ochranu ako smiešna snaha dnešných vládnucích elít o udržanie korýt odstránením politických konkurentov,” kritizoval hovorca.

    Blok proti islamu sa domnieva, že trestné stíhanie vysokoškolského profesora Martina Konvičku by malo byť neodkladne zastavené.
    V prípade potvrdenia viny súdom hrozia Konvičkovi dva roky odňatia slobody. Ak by polícia dospela k záveru, že pokračuje v trestnej činnosti, nie je vylúčené uvalenie väzby na jeho osobu.

    Poslankyňa Olga Havlová z Úsvitu-Národnej koalície, ktorý so spomínaným hnutím spolupracuje, prirovnala obvinenie k politickým procesom z 50. rokov minulého storočia.

    Konvičku obvinili v súvislosti s protimoslimskými výrokmi, ktoré zverejňoval na svojom facebookovom profile. Konvička sa prečinu mal dopustiť v rokoch 2011-2014, uviedla právnička Klára Samková.

    - Reklama -