Liberáli vyzývajú sudcu Poslucha. Akt štátneho terorizmu nesmie byť naďalej omilostený. Lexa už raz ušiel, ujde opäť?

    0
    Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS a tímlíderka strany pre podnikateľské prostredie (Autor: df)

    Keďže Ivan Lexa už v minulosti opustil Slovensko a skrýval sa pred spravodlivosťou v Juhoafrickej republike, liberáli dávajú na zváženie orgánom činným v trestnom konaní jeho zatknutie.

    „O tom, že zavlečenie syna slovenského prezidenta Michala Kováča vykonali príslušníci SIS pod vedením Ivana Lexu, nepochybovali ani vyšetrovatelia, ktorí sa prípadu ujali na začiatku vyšetrovania, ani rakúsky súd, ktorý vrátil Kováča mladšieho na Slovensko napriek medzinárodnému zatykaču, ani investigatívni novinári a napokon ani občania,“ tvrdí predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia strany Ľubomír Galko a Jana Kiššová.

    Normálnemu priechodu spravodlivosti podľa SaS zabránilo vtedy len to, čo v súčasnosti zabránilo vyšetriť daňové podvody podnikateľa Ladislava B. napojeného na predsedu vlády Roberta Fica. „Je to zneužívanie moci a pomocou spriaznených ľudí na polícii, prokuratúre a súdoch udeľovanie nezaslúženej a protizákonnej imunity vyvoleným,“ uviedla najsilnejšia opozičná strana.

    O tom, že Slovensko v otázkach spravodlivosti a rovnosti pred zákonom prešľapuje na jednom mieste, vypovedá aj to, že  napriek mnohým pokusom demokratických síl zrušenie amorálnych a nezákonných Mečiarových amnestií trvalo dlhé roky. Ale keď sa to nakoniec podarilo, nič sa nedeje. Už niekoľko mesiacov sa má verejnosť uspokojiť s vysvetlením, že sudca stále skúma obvinenie voči Lexovi, ktoré má už 17 rokov.

    - Reklama -