Le Penovej strana sa štiepi a toto je hlavný dôvod

    0
    Marine Le Penová (Autor: TASR)
    Ešte počas predvolebnej kampane Marine Le Penová na čele Národného frontu vyhlasovala, že Francúzsko pod jej vedením by sa dočkalo referenda o „fraxite“ teda odchode z EÚ po vzore Veľkej Británie. Reč bola z jej strany viackrát aj o rušení eura, ale teraz sa zdá, že strana by mohla nabrať iný než tradične euroskeptický smer. 
     
    Hlavný ekonomický stratég Národného frontu Bernard Monot v rozhovore pre britské médiá uviedol, že odchod Francúzska z EÚ je nemysliteľný. „Žiaden frexit nebude,“ vyhlásil rázne Monot s tým, že strana si vraj uvedomila, že to nie je to, čo Francúzi momentálne chcú. 
     
    Šéf komunikačného oddelenia Národného frontu Alain Vizier však pre francúzsku verziu portálu Local odmietol komentovať Monotove vyjadrenia a nespresnil ani to, či ide o novú stranícku politiku, alebo iba jeho vlastný názor. 
     
    Aj vyjadrenia Bernarda Monota nasvedčujú, že vo vnútri Národného frontu nastáva názorový rozkol, ktorý by mohol ohroziť celistvosť strany. Podpredseda strany Florian Philippot pohrozil odstúpením z funkcie, ak Národný front prestane presadzovať návrat k franku ako národnej mene. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -