Le Penová plánuje opatrenie proti zamestnávaniu cudzincov. Týmto krokom chce docieliť, aby v krajine pracovali predovšetkým Francúzi

    0
    Marine Le Penová (Autor: TASR)

    Nová Le Penovej daň má demotivovať zamestnávateľov pri prijímaní cudzincov a naopak má ich viesť k uplatňovaniu akejsi „národnej priority“ pri pracovných pohovoroch. Podľa líderky Národného frontu by zároveň zisk z tejto dane mohol byť prínosom pre francúzsky sociálny systém.

    „Budeme aplikovať národnú prioritu na zamestnanosť prostredníctvom dodatočnej dane pri všetkých nových zmluvách pre zahraničných zamestnancov,” vyhlásila Le Penová pre noviny Le Monde. „Príjem z tejto dane by sa mohol následne použiť na sociálne dávky v nezamestnanosti,“ dodala.

    Podľa Le Penovej, ktorej strana sa momentálne teší pomerne vysokému nárastu volenbných preferencií, sa v kontexte brexitu a Trumpa ako prezidenta USA, anglosaský svet prebúdza. Zatiaľ čo svet, ako sme ho poznali, končí, rodí sa svet nový.

    Zdroj: Independent.co.uk

    Predbežné prieskumy verejnej mienky vo Francúzsku ukazujú, že Le Penová má výborne našliapnuté do aprílových prezidentských volieb v krajine. Podľa aktuálnych prieskumov má líderka Národného frontu vysokú šancu v prvom kole volieb skončiť ako prinajmenšom druhá, v lepšom prípade dokonca ako víťazka. S jej podporou v druhom kole je to však už horšie a zatiaľ situácia nasvedčuje, že by v ňom krajne pravicová politička utrpela ťažkú porážku.

    Jej kampani nedávno výrazne ublížil škandál s prevaleným zneužívaním eurofondov. Až 300-tisíc eur z eurofondov, ktoré boli určené na mzdy a výdavky francúzskych úradníkov v Bruseli, mala Le Penová zneužiť na financovanie záujmov svojej strany v Paríži. Tieto peniaze teraz Európska únia požaduje vrátiť, čo však prezidentská kandidátka odmieta.

    Problémom s korupciou však čelí aj jej oponent v boji o prezidentské kreslo, bývalý francúzsky premiér, konzervatívec Francois Fillon, ktorý čelí vyšetrovaniu pre zneužívanie svojho politického vplyvu na obohacovanie svojej vlastnej rodiny. V prieskumoch tak aktuálne vedie Emmanuel Macron, kandidát centralistov, ktorý založil minulý rok politickú stranu En Marche!

    - Reklama -