Le Penová chcela v Británii osobne podporiť Brexit, no nepochodila. Ďakujeme, neprosíme, odkázali jej do Francúzska

    0
    Marine Le Pen, šéfka Národného frontu a spolupredsedníčka skupiny Európa národov a slobôd (ENF) v Europarlamente (Autor: SITA)

    Le Penovej strana Národný front (FN) oznámila, že predsedníčka plánuje odcestovať do Británie ešte pred referendom o ďalšom členstve v EÚ, ktoré je naplánované na 23. júna. Le Penová podporuje odchod Británie z únie, tzv. brexit, a chce, aby sa podobné ľudové hlasovanie konalo aj vo Francúzsku, pripomenula dnes agentúra AP. 

    Zákonodarkyňa Labouristickej strany Stuartová, spolupredsedníčka skupiny s názvom Hlasuj za odchod (Vote Leave), tvrdí, že Le Penovej by mali zakázať vstup do Británie pre jej “spoločensky rozvratné výroky” o moslimoch a ďalších ľuďoch. 

    Líder britskej euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage vyhlásil, že takýto zákaz nepodporuje, ale prítomnosť Le Penovej pokladá za “neužitočnú” a bol by “radšej, keby neprišla”. Britská ministerka vnútra Theresa Mayová dnes uviedla, že k jednotlivým rozhodnutiam pricestovať do krajiny sa nebude vyjadrovať.

    - Reklama -