Ľavičiari Blaha a Chmelár opäť na nože. Zas si o mňa poobtieral ústočká, pokrytec, ktorý fňuká ako slaboch, rozčúlil sa…

    0
    Politológ, pedagóg, historik a bývalý rektor Akadémie Médií Eduard Chmelár (Autor: SITA)

    „S ľavičiarom Chmelárom sa nezhodneme na jednej téme z desiatich a ten to považuje za dosť dobrý dôvod na osobné útoky, urážky a zlosť. Ľudia sú skrátka rôzni, ale v tomto ja nikdy neuhnem,“ aj takto opísal Blaha svoj postoj k intelektuálovi. Toho to však naštvalo. „Už som si myslel, že si do konca roka oddýchnem, ale vládny poslanec Blaha opäť neodolal a trochu si o mňa poobtieral svoje ústočká,“ posťažoval sa.

    Figový list Smeru

    Podľa Chmelára má Blaha asi komplexy, ktoré ho vedú k tomu, aby mu venoval toľko pozornosti. Považuje ho za pokrytca, a práve túto skupinu ľudí nemá rád. „Pokrytec je zvyčajne schopný moralizovať nad inými bez toho, aby si uvedomil, že to, čo im vyčíta, sú vlastne jeho vlastnosti. Ľuboš Blaha sa ustavične sťažuje, že mu niekto ubližuje. Parlament je podľa neho plný nenávistných ľudí a všetci, ktorí s ním polemizujú, vraj nevedia zvládať vlastné emócie,“ podal si smeráka.  

    Podľa Chmelára je práve Blaha ten, kto nevie vecne diskutovať. „Čo mi však prekáža, je situácia, ak poslanec uráža a napáda ľudí za odlišný názor a keď mu to niekto vráti, fňuká ako slaboch a sťažuje sa na osobné útoky voči nemu,“ rozhorčil sa. Smerákovi vyčíta viacero vecí, ktoré s jeho správaním sa či názormi navonok príliš nesedia. Keď sa stal poslancom, robil všetko pre to, aby sa dostal vyššie, bez ohľadu na to, či sa to priečilo jeho deklarovanému ľavicovému presvedčeniu,“ kritizoval Chmelár ďalej. Nepáči sa mu ani nálepkovanie, resp. delenie na ľavičiarov a pravičiarov z Blahovej strany. Nazýva to „figovým listom, ktorý zakrýva skutočnú politiku Smeru“.

    Intelektuál sa zastrája, že už viac sa Blahovi nebude venovať, lebo ho to vraj unavuje. Zároveň ubezpečuje, že voči nemu necíti nenávisť, ani mu nezávidí kariérny postup v Smere. Ozval sa pre niečo iné. „Nemôžem mlčať, keď sa v poslednom čase rozdrapuje a uráža mojich kamarátov z prostredia liberálnej a autentickej ľavice viac ako militantnú časť opozície, viac ako všetkých tých lotrov, zlodejov a vagabundov, s ktorými sedí vo vládnej zostave,“ rozčúlil sa a odkázal mu, aby konečne politicky dospel a prekročil svoje schematické myslenie.

    - Reklama -