Lajčák odovzdal v Skopje šeky na podporu humanitárnych projektov

    0
    Miroslav Lajčák (Autor: TASR)

    Program Stavanie mostov v rehabilitačnom ústave podporuje spoločné aktivity študentov z viacerých etnických a sociálnych komunít.

    “Tento projekt pre mňa predstavuje prinajmenšom tri veľmi dôležité veci — integráciu a inklúziu, nádej na budúcnosť a inšpiráciu pre iných,” povedal Lajčák v príhovore k študentom.

    Zdôraznil pritom angažovanosť OBSE v projekte. “Ako minister zahraničných vecí Slovenska som tiež hrdý, že projekt podporuje aj moja krajina,” dodal.

    Na slovenskom veľvyslanectve v Skopje potom odovzdal dva symbolické šeky v hodnote 10.000 eur na podporu vzdelávacích aktivít súvisiacich s kaňonom Matka neďaleko Skopje a miestnou botanickou záhradou.

    Lajčák následne odcestoval do Sarajeva, kde má v stredu večer a vo štvrtok na programe stretnutia s poprednými predstaviteľmi Bosny a Hercegoviny, vrátane členov kolektívneho predsedníctva krajiny Milorada Dodika, Željka Komšiča a Šefika Džaferoviča. Stretne sa aj s lídrami viacerých politických strán, zástupcami medzinárodnej komunity, pracovníkmi misie OBSE a tiež so zástupcami miestnych mimovládnych organizácií.

    Aj v Bosne a Hercegovine odovzdá humanitárnu pomoc, najmä pre rodiny migrantov s deťmi v Unsko-sanskom kantóne. Vo štvrtok večer odletí do kosovskej metropoly Priština.

    - Reklama -