Lacná póza pre naivné ovečky. Raši síce nie je ako Paška, ale… Zamyslel sa komentátor

    0
    Richard Raši (Autor: SITA)

    Premiér Fico odstavil len symbol košickej skupiny, teda exšéfa parlamentu Pavla Pašku. Ale Richard Raši ostáva a zrejme sa stane lídrom kandidátky Smeru pre východné Slovensko, upozornil vo svojom komentári na portáli aktuality.sk Marek Vagovič.

    Ženy šalejú

    Vagovič pripomína, aké rozporné pocity vyvolalo vymenovanie Rašiho za ministra zdravotníctva. „Keď sa stal Richard Raši v roku 2008 ministrom zdravotníctva, bolo to ako päsť na oko. V strane, kde o dôležitých funkciách nerozhoduje odbornosť, ale hlas oligarchov z jej pozadia, išlo o nomináciu, ktorá sa vymykala zákulisným dohodám,“ pripomína komentátor. V  tom čase si o ňom nikto nevedel vytvoriť názor. Sympatický a dobrý komunikátor sa stal neskôr košickým primátorom. „Raši je v marketingu naozaj precízny, stačí si pozrieť jeho facebookový profil. Raz sa prezentuje ako oddaný športovec, inokedy ako milovník kultúry. Alebo ako rodinne založený politik, ktorý želá Košičanom peknú nedeľu,“ opisuje Vagovič, ako sa dokáže Raši prezentovať na sociálnej sieti. Takto určite nešalujú len ženy v Smere.

    Teraz však na trochu vážnejšiu nôtu. Aktuálne totiž vychádza najavo, že košická skupina, alebo aj paškovci, zarábala aj vďaka Rašimu. Zistilo sa totiž, že slovenským nemocniciam dodávala ultrazvuky aj škandalózna stavebná firma Váhostav. Ultrazvuk tejto firmy bol navyše poriadne drahý, Raši sa však nechcel vyjadriť, či za to necíti zodpovednosť. Namiesto toho sa oháňal advokátom, pripomína komentátor. V podobnom duchu vystupoval aj samotný symbol paškovcov Pavol Paška, ktorý si tiež vedel predstaviť žalobu na novinárov. Bolo to vtedy, keď ho konfrontovali s kauzou CT. Pre predražený piešťanský CT prístroj, okrem iných, skončil totiž aj samotný predseda parlamentu, teda Pavol Paška.

    Rošáda s Paškom

    Späť však k Rašimu. Ako totiž pripomína Vagovič, pochybným sa ukázal byť aj tender na dodávku ultrazvukov v košickej nemocnici. Ten organizovala firma Petra Hložného, ktorý je bývalý Rašiho spolužiak, a vo výberovej komisii nesedel nik iný ako synovec Pavla Pašku. „Výsledok? Vďaka diskriminačným podmienkam sa do súťaže prihlásila len jedna firma. A tender aj „vyhrala“, hoci jej ultrazvuky boli minimálne o 115-tisíc eur drahšie ako konkurenčné,“ upozorňuje komentátor.
    Navyše, minule poukázal poslanec za Sieť Miroslav Beblavý, ktorý sa intenzívne venuje paškovcom a zdravotníckym kauzám, na to, že za Rašiho sa darilo aj tak trochu iným paškovcom. Tí sú z okolia strany TIP, ktorá býva označovaná aj ako brigádnici Smeru. Mimochodom, táto nejasná strana si platí megakampaň, hoci sa vo volebných prieskumoch ocitá na chvoste.

    Ak teda Fico nepočíta s Paškom, asi sa nikto nenahnevá. „No ak zároveň platí, že chce namiesto Pašku postaviť na čelo kandidátky Smeru pre východné Slovensko Rašiho, tak je rošáda s Paškom len lacná póza pre naivné ovečky,“ pripomína Vagovič. A hoci Raši nie je ako Paška, tiež nepomohol tomu, aby sa biznis Košičanov v zdravotníctve zastavil.
     

    Celý komentár Mareka Vagoviča si môžete prečítať TU

    - Reklama -