Kúpia U. S. Steel Číňania?

    0
    U.S.Steel Košice (Autor: U.S.Steel Košice)

    “Prednedávnom sme sa pýtali prezidenta U. S. Steel Košice Scotta Buckisoa, čo je nové v súvislosti s predajom spoločnosti. Povedal nám, že spoločnosť je vždy na predaj, otázka je cena. Podľa neho, ak niekto príde s nejakým veľkým balíkom (peňazí, pozn. TASR), určite o tom budú rozmýšľať. Povedal tiež, že ak k tomu dôjde, tak my ako odborová organizácia budeme prví, ktorí sa o tom v zmysle legislatívy 30 dní predtým dozvieme. Nemáme vôbec žiadny prehľad o tom, či je záujemca Číňan, Rus, Ukrajinec, alebo Čech. Nikto nám nič nepovedal,” uviedol pre TASR Hintoš.

    Denník Korzár dnes informoval, že spoločnosť Moravia Steel, ktorá mala mať záujem o kúpu spoločnosti, musela podľa informácií denníka vzdať boj o kúpu košických železiarní. Majitelia U. S. Steelu v Pittsburghu im už totiž podľa denníka oficiálne oznámili, že pri ďalších rokovaniach o predaji továrne uprednostnia najväčšiu čínsku oceliarsku spoločnosť He-Steel Group. Tá kúpila aj železiarne v srbskom Smedereve, ktoré do roku 2012 vlastnili takisto Američania.

    Ako ďalej informoval denník Korzár, vo štvrtok (26.1.) sa má v Pittsburghu uskutočniť rokovanie rady riaditeľov tejto korporácie. Vedenie spoločnosti by malo oficiálne oznámiť, že v rokovaniach pokračujú už len s čínskym He-Steelom.

    - Reklama -