Kuciak a Kušnírová mali mať v týchto dňoch svadbu, namiesto toho ležia v zemi, hovorí Galko a vyzýva na ďalšie protesty

    0
    Ľubomír Galko (Autor: TASR)
    Galko na svojom facebookovom profile otvorene vyzýva ľudí, aby išli na protesty organizované pod záštitou iniciatívy Za slušné Slovensko. „Choďte dnes na tie protesty. A pýtajte si predčasné voľby. Neviem, prečo organizátori s touto požiadavkou stále váhajú, ale možno im dodáte odvahu. Situácia v RTVS je vážna, ale to nie je momentálne to hlavné. Hlavné je to, že nám naďalej vládne organizovaný zločin,“ píše opozičný poslanec. 
     
    Tvrdenia, že by voči súčasnej vládnej koalícii neexistovala alternatíva nie sú podľa podpredsedu SaS pravdivé. „Voči organizovanému zločinu, ktorý nám naďalej vládne, drzo a bez škrupúľ, je všetko ostatné, čo je v ponuke, alternatíva,“ myslí si Galko. 
     
    V statuse hrá opozičný poslanec, takpovediac aj na city, keď spomína neuskutočnenú svadbu zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 
     
    „Dvaja mladí ľudia, ktorí nechceli, aby nám tu vládol organizovaný zločin, položili svoje životy. Boli popravení, lebo sa postavili organizovanému zločinu, mafii, ktorá tu prerástla do štruktúr štátu. Taká je pravda a musíme si ju neustále pripomínať. Mali mať v týchto dňoch svadbu, namiesto toho ležia v zemi. Mnohí máme súrodencov, deti, vnukov v ich veku, ktorí si užívajú život. Im ten ich život niekto vzal len preto, lebo chceli, aby tu nevládol organizovaný zločin. Ich rodičom zostal len nezahojiteľný, mohutný žiaľ,“ píše Galko na sociálnej sieti.  
     
    Opozičný poslanec dodáva, že pieta aj slušnosť sú dôležité, ale podľa neho musia mať aj svoje hranice a dodáva, čo je vraj dôležitejšie. „Dôležitejšia je spravodlivosť a trest. Spravodlivosť a trest. Pre vrahov. Pre objednávateľov. Pre mafiu v štátnych štruktúrach. Pre organizovaný zločin v štätnych štruktúrach. Pre tých, čo to spáchali. Pre tých, čo to umožnili,“ píše podpredseda SaS. 
     
    Spravodlivosť a trest, ktorý Galko spomína v súvislosti s vraždou novinára a jeho partnerky môže podľa saskára prísť iba s novou vládou, ktorá vzíde z predčasných volieb. „Táto súčasná (vláda) nič nevyšetrí, naopak, všetko zahmlí, všetko zamlčí a všetko zabetónuje,“ myslí si poslanec. 
     
    „Preto choďte na dnešné občianske protesty a žiadajte predčasné voľby. Žiadajte ich veľmi nahlas. Staňte sa súčasťou histórie. Chvíľ, keď príde k víťazstvu spravodlivosti a následne aj k trestom pre tých, ktorí páchali zločiny,“ píše v závere Galko a dodáva, že protestujúcim drží palce. 
     
    - Reklama -