Kto stál za útokmi v Kolíne? Policajt prehovoril pred médiami

    0
    Policajné jednotky hliadkujú pred stanicou v Kolíne (Autor: SITA)

    Policajný dôstojník pre nemecký server Express.de prezradil, že z pätnástich útočníkov bolo údajne 14 imigrantov zo Sýrie a jeden z Afganistanu. Taktiež podotýka, že išlo o „čerstvých utečencov“, ktorí krajinu navštívili len nedávno. „Štrnásť bolo zo Sýrie a jeden z Afganistanu. Je to pravda, hoci bolí,“ hovorí policajt a dodal, že tieto údaje sú presné, podľa vypracovanej správy.

    Polícia spočiatku tvrdila, že útočníci sú asimilovaní prisťahovalci, ktorí žili v krajine už nejaký čas. No podľa najnovších zistení to boli nedávni prišelci zo Sýrie a Afganistanu. Identity páchateľov sú „pod zámkom“ a sú utajované.

    Autority sa snažia, aby sa zatiaľ o ich totožnosti nedozvedela verejnosť. Zistenia, o ktorých informoval policajt nemecký server, potvrdili aj zdravotníci a lekári, ktorí sa dostavili na miesto činu.

    Dôstojník taktiež opisoval situáciu, v ktorej plačúce ženy bez nohavičiek stáli vedľa neho a rozvášnený dav na ne pľul. Ďalší zo svedkov (pracovník hotela) hovorí, že polícia bola taká ohromená, že nemohla zasiahnuť, a taktiež podotkol, že nebola krytá viacerými posilami.

    - Reklama -