Kto je záhadný Sýrčan z nájdeného pasu? Srbi zverejnili jeho totožnosť. V novinách

    0
    Štadión Stade de France po teroristickom útoku (Autor: SITA)

    Denník Blic neodhaľuje svoj zdroj, z ktorého získal snímku pasu, ale píše, že srbské úrady dostali od francúzskych bezpečnostných zložiek žiadosť o pomoc a sprístupnenie databázy do krajiny prichádzajúcich migrantov. Podľa správy denníka Blic grécke úrady zaregistrovali Almohammada 3. októbra. Potom 7. októbra prešiel z Macedónska na územie Srbska, pričom použil hraničný priechod Preševo, kde ho srbské úrady zaregistrovali a kde požiadal o azyl, čo je medzi utečencami bežná prax. Krátko na to však odišiel do Chorvátska, spresnil Blic. 

    Chorvátsky denník Večernji list vo svojom vydaní potvrdil, že tento muž vstúpil na územie Chorvátska zo Srbska. V Chorvátsku sa dal 8. októbra zaregistrovať v migračnom centre v Opatovci. Jeho meno nevyvolalo žiadnu pozornosť, čo znamená, že nebol považovaný za podozrivého či nebezpečného. Prešiel dokonca aj kontrolou, či pri sebe nemá zbraň. Neskôr sa z Chorvátska presunul do Rakúska. 

    Srbsko a Grécko ležia na balkánskej migračnej trase, ktorú využívajú utečenci z Blízkeho východu a Afriky, aby sa dostali do západnej Európy. 
    V sobotu sa vo francúzskych médiách objavila správa, že dvaja z ľudí podozrivých zo spáchania útokov v Paríži sa mohli do Francúzska dostať z Grécka, ktoré migrantom slúži ako vstupná brána na balkánsku trasu. 

    - Reklama -