Kto je väčší líder opozície? Hlina komentuje slová Sulíka

    0
    Richard Sulík a Alojz Hlina (Autor: TASR)

    Na svojej facebookovej stránke uviedol, že Richard Sulík má v niečom pravdu. Konkrétne, ak by to myslel podľa posledných volieb a prieskumov. Vtedy by bolo jeho vyjadrenie správne. „My by sme však pokorne doplnili, že podľa posledných dvoch volieb, ktoré boli po parlamentných voľbách, je lídrom pravice KDH. Sme najsilnejšia opozičná a pravicová strana po minuloročných regionálnych voľbách, sme najsilnejšia opozičná  pravicová strana aj po tohtoročných komunálnych voľbách. My teda môžeme povedať, že lídrom pravice po komunálnych a regionálnych voľbách je KDH,“ konštatuje Alojz Hlina.

    Podľa neho by tak išlo o korektnú informáciu, pretože dané výsledky sú o to cennejšie, že KDH to  dokázalo ako mimoparlamentné hnutie, ktorú nepozývajú do diskusií. „Každý týždeň k nedeľnej polievke musia ľudia počúvať niekoho z dua Kollár Krajniak. Žartom hovorím, že ak by sme my teraz mali taký priestor pri nedeľnej polievke, ako majú opozičné strany, tak by sme vyhrali voľby aj v Čechách,“ píše Hlina.

    Podľa neho je celý problém veľmi jednoduchý – ten, kto má najviac percent vo voľbách, ich vyhrá, ale premiérom sa stane ten, kto dokáže zložiť vládu. „Kto to bude, ukážu voľby. Teraz sa dá povedať, že v pravici je ´dvojvládie´,“ uzavrel.

    Reagoval tak na vyjadrenie Richarda Sulíka v rozhovore pre Aktuality.sk, kde uviedol, že je pripravený poraziť Smer a cíti sa byť pripravený na post premiéra. „Som predsedom najväčšej opozičnej strany, tak táto funkcia je tak nejako blízko mne. Keď chcete vyhrať voľby, aj tak vám to veľmi nepomôže. Ale áno, som lídrom pravice,“ uviedol na margo otázky, či sa cíti byť lídrom opozície.  Podľa neho ale výsledky prieskumov netreba preceňovať, pretože pred voľbami v roku 2016 ukazovali, že SaS bude mať šesť percent a #Sieť Radoslava Porchádzku 12, a nakoniec boli výsledky naopak.

    - Reklama -