Kto čakal ďalšiu bitku poslanca Osuského pred Bonaparte? Vaský vysvetľuje, čo sa udialo

    0
    Peter Osuský dáva facku Rudolfovi Vaskému (Autor: Reprofoto: Youtube/Rudolf Vaský)

    „Ty hajzeľ fašistický!“ „Pán Osuský, je vo vás niečo dobré? Existuje hanebnosť, ktorá by vám nebola vlastná?“ pýtal sa kontroverzný bloger a tvorca bizarných a zmätených videí Rudolf Vaský Osuského. Vaský sa za posledné roky „preslávil“ svojím, mierne povedané, netradičným komentovaním verejného diania. Vaský podporuje Mariana Kotlebu a Borisa Kollára, pričom sám si hovorí truthseeker, teda hľadač pravdy. Pre svoje názory a výzvy k násiliu je často označovaný za rasistu a fašistu.

    Poslanec Osuský napriek svojej zmierlivej povahe nevydržal a Vaský schytal také poriadne otcovské zaucho… Politik, ktorý je aj lekárom v odvetví dermatovenerológia, následne s nadhľadom odpovedá: „Nie som psychiater, a preto sa nebudem s vami ako s pacientom zaoberať.“

    Toto sa odohralo pred týždňom a spustila sa lavína.

    Prišiel opäť

    Na v poradí už piatom proteste Bonapárty nechýbal opäť raz ani poslanec Peter Osuský (Sas). Nebál sa Osuský, že by mohlo opäť prísť k fyzickej konfrontácii? „Nebál som sa žiadneho konfliktu. Prišiel som dnes na protest celkom štandardne, tak ako aj naposledy so svojou manželkou. Nemám sa prečo báť,“ odpovedal pre ParlamentnéListy.sk a dodáva, že má stopercentnú účasť a príde aj na ďalšie protestné akcie. „Koľko ich bude, na toľko z nich prídem,“ dodal presvedčivo Osuský.

    Chcel poukázať na sociálne samovraždy

    Samotný Rudolf Vaský sa dnes na proteste neobjavil. Podľa jeho slov mal iný program. Ako vraví, dôvodom jeho neprítomnosti nebolo to, že by sa stránil osoby Petra Osuského.

    Okrem toho vysvetlil, čo bolo cieľom jeho poslednej návštevy akcie spred týždňa.

    „Z mojej strany to nie je o nejakých pravidelných účastiach. Ja som neprišiel provokovať a robiť nejaké fyzické konfrontácie, ja som prišiel pomôcť. To ľudia dobre nepochopili. Keď to takto naposledy dopadlo, tak sa nebudem vnucovať. Veď ja som prišiel poukázať na dôsledky toho rabovania. Chcel som poukázať na sociálne samovraždy. A toto som aj navrhoval Igorovi Matovičovi. Neukazujme červené karty a nehrajme si pesničky, ale ukazujme tieto zábery. Veď to je vážna vec. Ukazujme obete sociálnych samovrážd. Ja som nechcel protest prekaziť, ja som ho chcel vylepšiť,“ ponúkol svoj pohľad na vec Vaský.

    Teší ho účasť aj správanie ľudí

    Organizátor Igor Matovič vyjadril spokojnosť, pričom sa podľa jeho názoru každá jedna z protestných akcií vždy vydarila. Teší ho tiež, že akcie  majú stále  dobrú odozvu medzi ľuďmi.

    „Nedúfal som, že by mohlo prísť až k piatemu pokračovaniu protestu, pretože som veril, že po prvom proteste odvolajú Fica. Vždy sa teším a pozitívne hodnotím, že si sem nájde aj uprostred leta cestu veľké množstvo ľudí, ako aj to, že protesty sú pokojné bez nejakých násilností alebo výtržností. Mali sme indície, že na úplne prvý protest mali vtedy prísť nejakí nastrčení provokatéri od Kaliňáka, no dostali sme echo ešte pred akciou, a možno aj preto sa neobjavili. Ako vidíte, už aj hliadkujúcich policajtov je tu ďaleko menej ako pri prvom, prípadne druhom proteste. Vidia, že to prebieha kultivovane, čo ma, samozrejme, teší,“ vravel pozitívne naladený Matovič.

    - Reklama -