Krysy, dajte si pozor, upozornila Savčenková svojich kolegov

    0
    Nadija Savčenková (Autor: SITA)

    Savčenková je presvedčená o tom, že sankcie proti Rusku by mali byť posilnené, a nie zrušené. Na ruského prezidenta je vraj potrebné vyvíjať neustály “ekonomický a politický tlak”.

    “Ja dúfam, že svet nakoniec pochopí, že Putinov smäd nemôže byť nikdy uhasený. On chce znovu a znovu obsadzovať ďalšie regióny a krajiny,” odpovedala Savčenková na otázku novinára Bildu týkajúcu sa ďalších možných územných nárokov ruského prezidenta.

    Savčenková, ktorá bola len nedávno zvolená do ukrajinského parlamentu, v stredu vystúpila s vyhlásením, v ktorom spomenula, že všetci členovia parlamentu sa nachádzajú na “palube Titanicu”. “Aby ste ma pochopili – nikto z nás nevypláva,” vyhlásila.

    Dodala tiež, že “poslancom neodporúča opúšťať túto loď”. “Tú loď neopustia ani krysy. Dobre vám radím, aby ste sa nesnažili z ničoho vykrútiť,” prihovárala sa až militantným spôsobom Savčenková svojim kolegom.

    Savčenková tiež prísediacich vyzvala, aby hlasovali za zostavenie osobitnej komisie, ktorá by mala za úlohu preskúmať takzvaný offshorový škandál súvisiaci s nedávno zverejnenými Panamskými dokumentami. Do neho má byť údajne namočený aj sám prezident Porošenko. 

    - Reklama -