Krvavý útok už má odozvu. Armáda začala likvidovať kurdských militantov. A nielen v Turecku

    0
    Turecké tanky v bojovej pozícii (Autor: SITA)

    Armáda dnes pri náletoch zničila úkryty PKK a jej pozície zabezpečené zbraňami v oblastiach Metina a Zap na severe Iraku; pri sobotňajších náletoch v oblasti Lice na juhovýchode Turecka bolo zabitých 14 militantov PKK, uvádzalo sa vo vyhlásení armády.

    Premiér Davutoglu ešte v sobotu vyhlásil, že bombové útoky mohli spáchať krajne ľavicoví alebo kurdskí militanti či Islamský štát (IS).

    Turecko uskutoční parlamentné voľby 1. novembra, ako bolo plánované, aj napriek sobotňajším bombovým útokom proti mierovému zhromaždeniu prokurdských a odborárskych aktivistov v hlavnom meste Ankara. Zahynulo pri nich najmenej 95 ľudí. Tlačovej agentúre Reuters poskytol informácie vysokopostavený vládny predstaviteľ.

    “O odklade volieb ako dôsledku útoku sa vôbec neuvažuje, ani ako o možnosti. Voľby sa budú konať 1. novembra, podľa plánu,” povedal predstaviteľ.
    Sobotňajší útok bol najhorší tohto druhu na tureckej pôde a v nemocniciach sa stále lieči 246 zranených. “Keďže riziko stúpa, bude sa na predvolebných zhromaždeniach posilňovať bezpečnosť, ktorá je už aj teraz posilnená. Voľby sa budú konať za bezpečnostných opatrení,” doplnil turecký predstaviteľ.

    Armáda dnes pri náletoch zničila úkryty PKK a jej pozície zabezpečené zbraňami v oblastiach Metina a Zap na severe Iraku; pri sobotňajších náletoch v oblasti Lice na juhovýchode Turecka bolo zabitých 14 militantov PKK, uvádzalo sa vo vyhlásení armády.Premiér Davutoglu ešte v sobotu vyhlásil, že bombové útoky mohli spáchať krajne ľavicoví alebo kurdskí militanti či Islamský štát (IS).


     

    - Reklama -