Krvavý Dzurinda, primitívna Žitňanská, zaplatení novinári, zaznelo od Harabina. Jeho politické ambície môžu siahať vysoko

    0
    Štefan Harabin, sudca Najvyššieho súdu SR (Autor: SITA)

    Komentátor Dag Daniš sa na Aktualitách.sk pustil do sudcu Štefana Harabina, problémom pre neho je agresívny tón a obsah, ktorý Harabin šíri.

    „Problém nie je ani tak v kanáloch, ktoré používa, ale v agresívnom tóne a jedovatom obsahu, ktorý šíri,“ píše Daniš, pričom vymenúva niektoré vyjadrenia bývalého predsedu Najvyššieho súdu SR. Medzi ne zaraďuje vyjadrenia na prezidenta Andreja Kisku, ktorý je podľa neho nebezpečný recidivista, či tvrdenie, že premiér Robert Fico je zodpovedný za smrť 10-tisíc Ukrajincov.

    „Ďalej: predsedníčka najvyššieho súdu je chudera, Žitňanská je primitívna klamárka, krvavý Dzurindapomáhal vraždiť civilistov v Juhoslávii, skorumpovaných novinárov platí Soros…“ pokračuje komentátor s tým, že Harabin pre rádio Infovojna povedal, že extrémistické trestné činy nespáchali kotlebovci, ale polícia a minister vnútra Robert Kaliňák s premiérom Ficom sú tajne dohodnutí s tretím sektorom a sorosovcami na stíhaní kotlebovcov.

    Dozadu kráča len retard

    Pre Daniša sa tak objavujú tri dôvody na znepokojenie. Prvým je, že Harabin je ešte stále sudca na najvyššom súde a mal by byť vzorom.

    Druhým dôvodom je, že mediálna aktivita Harabina má vysokú podporu. „Na Facebooku ho nadšene podporujú tisícky ľudí. Hlavne tí radikálnejší, ktorí volajú po revolučnej zmene a po šibenici pre politických zradcov'. Zrejme už zabudli, že to bol práve Harabin, kto verne slúžil Mečiarovi či Ficovi,“ dodáva Daniš a pripomína, že Harabin mal blokovať finančné kontroly na najvyššom súde, oslobodiť niekoľko zločincov či spochybňovať políciu. Za niektoré kontroverzné rozhodnutia čelil dokonca disciplinárnemu stíhaniu.

    Tretím, najdôležitejším dôvodom je, že Harabin by mohol mať politické ambície, možno v prezidentských voľbách v roku 2019. „To je asi hlavný dôvod, prečo sa mediálne radikalizuje. A prečo útočí hlavne na Kisku. Pravdepodobné je aj to, že Harabin to skúsi skombinovať. V prezidentských voľbách by nabral politickú podporu (menšinovú). A potom by ju zúročil v parlamentných voľbách. A vôbec by neprekvapovalo, keby rátal s podporou kotlebovcov – a ich infraštruktúryna sociálnych sieťach a alternatívnych weboch,“ myslí si komentátor.

    „Sudca Harabin tvrdí, že je pripravený urobiť krok vpred – pretože dozadu kráča len retard. Hoci spravodlivejšie by bolo, keby jeho kariéra nabrala opačný spád. Kolmo dole. Napríklad za zjavné porušovanie zákona o sudcoch, kde sa píše toto: sudca sa musí zdržať všetkého, čo by mohlo narušiť vážnosť a dôstojnosť funkcie sudcu… je povinný dodržiavať zásady sudcovskej etiky (má sa vyhýbať nevhodnému správaniu či vystupovaniu),“ uzatvára svoj komentár Dag Daniš.

    - Reklama -