Kríza v zdravotníctve a školstve nahnala poslancov do parlamentných lavíc. Tém majú viac než dosť

    0
    Rokovacia sála Národnej rady - ilustračné foto (Autor: SITA)

    Opoziční zákonodarcovia navrhujú, aby na schôdzi národná rada prijala dve uznesenia. Prvé sa týka riešenia krízovej situácie v školstve a prijatia opatrení na dlhodobé a udržateľné zlepšenie školstva.

    Zároveň žiadajú ministra školstva, vedy, výskumu a športu Juraja Draxlera, aby v rámci rozpravy o tomto bode programu podal komplexnú informáciu o konkrétnych krokoch vlády na zlepšenie situácie v školstve a o výsledkoch rokovania so zástupcami Iniciatívy slovenských učiteľov. 

    Opozícia rovnako žiada, aby sa parlament zaoberal situáciou v zdravotníctve. Poslanci navrhli prijať uznesenie k prijatiu opatrení na ochranu práv pacientov a na stabilizáciu postavenia zdravotných sestier a zdravotného systému ako celku so zameraním na zníženie zadlženia.

    Zároveň opoziční zákonodarcovia chcú od ministra zdravotníctva Viliama Čisláka, aby v rámci rozpravy o tomto bode programu predložil komplexnú informáciu o stave dlhu v zdravotníctve a o opatreniach zameraných na jeho elimináciu.

    Rovnako chcú informáciu o riešení prípadov, ako sú Klinika Kostka, teta Anka, pochybný nájom nového sídla Všeobecnej zdravotnej poisťovne, kauza piešťanské CT a o strategických zámeroch vlády v oblasti profesijného a sociálneho stabilizovania zdravotných sestier.

    - Reklama -