Kríza pokračuje. Fico by mal odvolať Richtera. Nemá kvality ministra, pre ktorého by mala padnúť vláda, tvrdí SNS. Smer poslal strohý odkaz

    0
    Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter (Autor: TASR)

    “Sme presvedčení, že premiér by mal prijať zodpovednosť aj za tohto člena vlády, podobne ako tomu bolo pri ministrovi školstva. Dostatočným dôvodom na jeho nezotrvávaní vo funkcii ministra by mala byť jeho liknavosť pri riešení kauzy 'Čistý deň',” uviedla v stanovisku.

    Národniari podľa vlastných slov nečakali, že práve tento minister stojí strane Smer-SD aj za pád vlády a za rozpad súčasnej koalície. Reagovali na dnešné vyjadrenia podpredsedu Smeru-SD Mareka Maďariča, ktorý povedal, že “vo všeobecnosti platí, ak by ktorákoľvek koaličná strana zahlasovala za pád člena vlády, tak je to koniec koalície”.

    SNS uvádza, že ak strana Smer-SD chce “ultimatívne predložiť požiadavku, že celú existenciu vlády stavia len na kartu ministra Richtera”, je to pre národniarov “vážny signál”. Podľa strany Richter nemá kvality ministra, pre ktorého by mala vláda padnúť. Smolíková zároveň žiada ministra kultúry Maďariča, aby “prestal cez médiá vyhrocovať situáciu a otvárať nový koaličný konflikt”. Zároveň ho žiada, aby sa nevyjadroval k veciam, ktoré mu nepatria.

    “Je to nekorektné, detinské, neštátnické a malicherné. Vytvárať napätie a tešiť sa z mediálnych útokov, nesvedčí o politickej korektnosti. SNS sa takto nebude správať. Politika je o zodpovednosti a na tom aj staviame vzťahy,” uviedla Smolíková.

    Výhrady k ministrovi Richterovi spomínali poslanci SNS už pred pár dňami. Podľa niektorých médií mal na piatkovej (25.8.) Koaličnej rade žiadať Danko odchod ministra Richtera, premiér Robert Fico (Smer-SD) mal túto požiadavku odmietnuť. Danko reagoval tým, že SNS bude v parlamente hlasovať s opozíciou za jeho odvolanie.

    Predstavitelia Mosta-Híd, Smeru-SD ani SNS tieto informácie nepotvrdili ani nevyvrátili. Opozícia už oznámila, že vo štvrtok 31. augusta podá návrh na odvolanie Richtera z funkcie. Mimoriadne zasadnutie musí predseda parlamentu zvolať do siedmich dní od podania návrhu.

    Smer berie na vedomie pripravovaný návrh na vyslovenie nedôvery

    Predseda vlády SR a predseda strany Smer–sociálna demokracia Robert Fico a vedenie strany Smer–SD berú na vedomie pripravovaný návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny SR a generálnemu manažérovi strany Smer-SD Jánovi Richterovi, ako i stupňujúce sa iné útoky voči jeho osobe. 

    Ján Richter má plnú podporu predsedu strany, vedenia a ostatných štruktúr politickej strany Smer–SD, dosahuje historické výsledky pri riadení ministerstva práce a preto je principiálnym záujmom strany SMER–SD jeho pokračovanie vo výkone funkcie ministra práce.

    - Reklama -