Kritizujú Anonymous a ich praktiky. Takto vojnu proti IS nevyhráte, tvrdí konkurencia

    0
    Protestujúci priaznivec hnutia Anonymous v maske Guya Fawkesa (Autor: SITA)

    „Konkurenčná“ skupina Ghost Security Group (GSG) sa sťažuje na postupy „anonymákov“, ktorí sa síce proti Islamskému štátu rozhodli vytiahnuť vojnovú sekeru, ale toto gesto nebolo údajne úplne kóšer. Podľa GSP bol tento krok v rozpore so základnou myšlienkou, a to: pomôcť.

    „Poznáme pár prípadov, keď Anonymous náhodne odstavili tieto účty a nezvážili ich informačnú hodnotu. My by sme ich vytiahli z týchto webov a použili proti Islamskému štátu. Toto by bol vhodnejší spôsob, ako len ničenie stránok a znehodnocovanie informácií,“ opisuje svoju taktiku GSP.

    Hacktivisti boli tiež obvinení, že šíria poplašné správy a vidia hrozbu aj tam, kde nie je. Hovoria o tom konkrétne prípady, keď obvinili osoby z prepojenia s teroristickými bunkami a toto tvrdenie sa nakoniec ukázalo ako falošné.

    Informácie, najsilnejšia zbraň

    GSP sa viac sústreďuje na zhromažďovanie informácií, ktoré by sa dali neskôr použiť proti Islamskému štátu a  na jeho porážku.  Taktiež tvrdia, že väčšina ich tímu má intenzívnu a rozsiahlu protiteroristickú skúsenosť, ktorú chcú úoužiť pri boji s touto hrozbou.

    Antiteroristická skupina hacktivistov bola založená tesne po útokoch na francúzsku redakciu Charlie Hebdo. A vyhlásili, že sa budú zaoberať aktívnym stopovaním a vyhľadávaním informácií o teroristických skupinách ako al-Kájda, Islamský štát, al-Nusra, Boko-Haram či al-Šabab.

    - Reklama -