Kresťania, nevoľte Zemana. Každý hlas rozhoduje! Vyzýva vysoký katolík

    0
    Miloš Zeman (Autor: Hans Štembera)

    Mohelník z katolíckej Rehole bratov kazateľov (známych všeobecne ako dominikáni) sa totiž okrem iného domnieva, že súčasný český prezident počas výkonu svojej funkcie ukázal, že pravdu nepokladá za skutočne dôležitú. Podľa neho si tiež neváži spravodlivosť a nerešpektuje slobodu druhých.

    Vo svojom vyhlásení potom Mohelník pripomenul preambulu Ústavy Českej republiky a napísal doslova toto: „Miloš Zeman ako prezident svojich spoluobčanov nevedie k ušľachtilému konaniu, ale naopak svojimi vystúpeniami spochybňuje základné občianske cnosti tým, že v ľuďoch prebúdza nízke hnutia a sebecké záujmy.“ Poukázal aj na to, že Zeman znevažuje a špiní cirkev.

    „Vzhľadom na to, že Miloš Zeman opätovne kandiduje na úrad prezidenta a že mu predvolebné prieskumy prisudzujú veľkú podporu, mali by si kresťania o to viac uvedomiť, aký dôležitý bude každý odovzdaný hlas. Keď dlhodobo sledujeme pôsobenie súčasného prezidenta a jeho okolie, vyplýva z toho, že si Miloš Zeman objektívne nezaslúži, aby mu úprimní kresťania a vôbec všetci ľudia, ktorí vyznávajú morálny rozmer politiky, v nadchádzajúcich prezidentských voľbách dali svoj hlas. Aj pri tomto obmedzujúcom vymedzení zostáva dostatočne veľký priestor na slobodný výber takého uchádzača o prezidentský úrad, ktorý bude ako hlava štátu mravnou autoritou usilujúcou sa o spoločenské cnosti a o ducha občianskeho priateľstva,“ poznamenal na záver Mohelník a vyzval všetkých kresťanov na modlitbu za dobrú voľbu prezidenta Českej republiky.

    Mohelník pôsobí ako provinciál českej provincie dominikánov od roku 2006. Štyridsaťsedemročný Mohelník zložil rehoľné sľuby 12. augusta 1990, o päť rokov neskôr bol vysvätený za kňaza. Je autorom mnohých skrípt či odborných a popularizujúcich článkov a prekladov odborných textov v oblasti teológie.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -