Kremeľ oznámil témy rokovania Putina a Merkelovej v Berlíne

    0
    Angela Merkelová a Vladimir Putin (Autor: TASR)

    “V sobotu bude Putin v Berlíne, kde sa uskutočnia rokovania s Merkelovou. Po ich skončení poskytnú stanovisko tlači,” uviedol v utorok hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov. 

    “Čo sa týka tém rozhovorov, obaja lídri si navzájom poskytnú najnovšie údaje o všetkých kľúčových záležitostiach – globálnom vývoji, Ukrajine, Sýrii, reštrikciách, ktorým teraz čelí mnoho krajín a dôsledkoch týchto opatrení,” spresnil Peskov, ktorého cituje agentúra TASS.

    V odpovedi na otázku ohľadom toho, či lídri budú hovoriť aj o potenciálnych amerických sankciách vrátane sankcií proti nemeckým spoločnostiam, Peskov povedal: “Áno, určite budú.”

    “Okrem toho sa dotknú aj otázok bilaterálneho obchodu a ekonomických vzťahov, realizácie veľkých medzinárodných komerčných projektov ako plynovod Severný prúd 2 (Nord Stream 2), ako aj ďalších problematík, ktoré bude nutné prediskutovať,” uzavrel Peskov.

    Obaja lídri mali osobné stretnutie v ruskom pobrežnom letovisku Soči v polovici mája. Merkelová bola tiež hostiteľkou ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova a náčelníka generálneho štábu ruských ozbrojených síl generála Valerija Gerasimova v Berlíne koncom júla. Merkelová sa s Putinom stretne už druhýkrát za vyše tri mesiace.

    - Reklama -