Krajniak by zrušil Európsky parlament, Blaha za tým vidí psychedeliká, zakázal by tie

    0
    Európsky parlament si volí nového šéfa (Autor: TASR)

    Krajniak vyhlásil, že europarlament je zbytočný a bol by za jeho zrušenie. Aj tak z neho podľa neho vychádzajú hlúposti. Ľuboša Blahu zo Smeru-SD to nenechalo chladným. “Ja by som radšej zrušil psychedeliká, ktoré motivujú takýchto križiakov,” reagoval s tým, že Krajniak nevie nič o Únii.

    “Názor o zrušení EP ma prekvapil. Považoval by som to za rezignáciu na možnosť občanov hovoriť do práce Bruselu,” povedal europoslanec Eduard Kukan. Kolega Ivan Štefanec (KDH) zdôraznil, že EP je jediná priamo volená inštitúcia občanmi. Ako príklad jeho úspechu uviedol zrušenie roamingu. “Občanom to prinesie lacnejšie telefonovanie,” poznamenal. EP tiež podľa jeho slov pracuje na energetickej únii, ktorá má ľuďom zlacnieť energie.

    “Prítomnosť priamo volených zástupcov je dobrá,” vyhlásila europoslankyňa Anna Záborská (KDH). Monika Smolková (Smer-SD) si nevie bez europarlamentu predstaviť fungovanie Únie. Sú to podľa nej práve europoslanci, ktorí dolaďujú smernice do najprijateľnejšej podoby pre ľudí.

    Europoslanci odpovedali na viaceré otázky kolegov z Národnej rady. Týkali sa napríklad integrácie Únie, diskriminácie zamestnancov, rovnosti žien, pomoci malým a stredným podnikateľom, sanácie skládok. Hovorili aj o možnostiach harmonizácie minimálnej mzdy v rámci EÚ či spoločnej daňovej a azylovej politike. Otvorili aj tému presunu kompetencií z členských štátov do Bruselu, ako aj hlasovanie o imunite pre Marine Le Penovú.

    - Reklama -