Krajniak: Keď Macron nechal do vlastných občanov strieľať gumovými projektilmi, tak ho Brusel chápal. Ale keď Salvini odmietol do Talianska vpustiť nelegálnych migrantov, tak to bolo zrazu neľudské

    0
    Na snímke Milan Krajniak (Sme rodina) (Autor: TASR)

    „Prečo Macron môže všetko, ale Taliani a Poliaci nič? Lebo Brusel má dvojaký meter. Skús v niečom nesúhlasiť a zlízneš si to. Ale keď podporuješ migráciu a likvidáciu suverenity národných štátov, všetko je zrazu OK,“ napísal poslanec za Sme rodina na sociálnej sieti.

    Dodal, že je za to, aby Slovensko patrilo do Európskej únie, rovnako tento projekt podporuje, ale nepáči sa mu, že medzi členskými štátmi zo strany Bruselu nefunguje ani minimálna spravodlivosť. Ako príklad uviedol rozpočet na rok 2019, ktorý predložili Taliani a Francúzi.

    „Keď Taliani predložili rozpočet so schodkom 2,4 percenta, Brusel proti nim rozpútal peklo, akí sú rozpočtovo nezodpovední. Ale keď Macron pred Vianocami zvýšil schodok Francúzska na 3,5 percenta, všetko je v poriadku,“ kritizuje. Dôvodom podľa neho je, že Brusel chápe potrebu Macrona niečo urobiť, aby utíšil masové protesty žltých viest, a preto podľa Krajniaka dal na utíšenie situácie Francúzom aspoň nejaké omrvinky.

    „Keď Macron nechal do vlastných občanov strieľať gumovými projektilmi a policajti na nich vypustili psy, tak ho Brusel chápal, veď musí obnoviť poriadok. Ale keď Salvini odmietol prijať do Talianska nelegálnych migrantov, tak to bolo neľudské a v rozpore s eurohodnotami,“ poukázal na ďalšiu nespravodlivosť zo strany EÚ.

    Sankcie

    Ďalej kritizoval aj to, že Brusel chcel voči Poliakom zaviesť sankcie preto, že sa rozhodli poslať do dôchodku tých sudcov, ktorí majú nad 65 rokov. A to napriek tomu, že ide o krok, ktorý je v súlade s ich zákonmi, pričom podobný postup platí aj na Slovensku. Z toho dôvodu ho hnevá, že pre Brusel je v súlade s európskymi hodnotami, že Madrid mocensky zasiahol proti Katalánsku tým, že rozpustil ich autonómiu, čo je podľa Krajniaka ďalší príklad arogancie Bruselu.

    „Na Slovensku sme tu mali niečo, čo sa nám veľmi nepáčilo: Vyhraj voľby a môžeš všetko.” Ak sme proti tomu protestovali, boli sme proti Slovensku? Nie. Boli sme iba proti arogancii moci. Ak odmietam politiku Podporuj lidvidáciu suverenity národných štátov a môžeš všetko, nie som proti EÚ. Som iba proti arogancii Bruselu,“ vysvetlil s tým, že ak chceme, aby Únia prežila, bude musieť rešpektovať suverenitu národných štátov. Následne dodal, že on chce, aby EÚ prežila.

    - Reklama -