Krajniak: Ak vláda zníži dane a odvody nadnárodným koncernom, firmy ušetrené prostriedky použijú na zvýšenie zisku, a nie pre ľudí

    0
    Milan Krajniak (Autor: TASR)

    “Ak dnes vláda na oživenie hospodárskeho rastu zníži dane malým a stredným podnikateľom, ekonomike štátu to môže pomôcť. Malý a stredný podnikateľ totiž žije v konkrétnom meste alebo obci, stretáva sa so svojimi zamestnancami denno-denne a ak nie je sociálny autista, záleží mu na tom, aby aj jeho ľudia žili slušný život,” konštatuje Krajniak.

    Podľa jeho slov ak vláda zníži dane a odvody nadnárodným koncernom, manažéri týchto firiem použijú maximum ušetrených finančných prostriedkov na zvýšenie zisku. Od toho totiž závisia ich bonusy, nie od spokojnosti ich zamestnancov. Že je takýto prístup krátkozraký? Áno, ale kým sa to prejaví, topmanažér je už v inom štáte, a tento problém musí riešiť niekto úplne iný.

    “Pretože v parlamente medzi opozičnými kolegami badám akési presvedčenie, že v ekonomickej politike sa stačí vrátiť do roku 2006 alebo 2010, a všetko pôjde samo.” Lenže podľa názoru Krajniaka nepôjde. Ako hovorí, svetová ekonomika je dnes o niečom úplne inom. Nezáleží len na tom, aby naša ekonomika dobre fungovala. Záleží najmä na tom, aby z jej rastu mali spravodlivý podiel ľudia, ktorí na Slovensku žijú. A toto by mala byť podľa mňa aj ekonomická priorita budúcej vlády.

     

    - Reklama -