Krajinu riadite nekompetentne a amatérsky, záškodníci. Skončíte! Musí nastať nie generačná politická výmena, ale mentálna. Naložil politikom Róbert Slovák

    0
    Prezident Klubu reklamných agentúr Slovenska a šéf reklamnej agentúry Respect APP Róbert Slovák (Autor: SITA)

    „Neviem ako vás, no mňa áno, štve ma to. Dilema je v podstate takáto: máme sa spoliehať na štát  či ľudí, ktorým sme ho zverili (alebo zveríme), dokážu riešiť a spravovať veci na našu spokojnosť, alebo to majú robiť tí neúradníci z praxe, ktorí si už čo-to odskákali a v postate v mnohých prípadoch vedia veci riešiť efektívnejšie a viac k veci ako štát?“ pýta sa na svojom facebookovom statuse,  na ktorom prezentuje svoj komentár z portálu Hnonline.sk.

    „Nechce sa mi rezignovať. Verím, že môžeme štátny aparát nejak resuscitovať a dať priestor tým, ktorí sú k veci. Toto nie je o generačnej výmene, je to o mentálnej výmene,“ uvádza Slovák, ktorý je aj prezidentom Klubu reklamných agentúr.

    Svoj komentár nazval: „Ak neprestanete, skončíte!“  a tvrdí, že to nemá byť brané ako vyhrážka. „Je to realita, ktorej budú musieť čeliť všetci politici, ak neprestanú túto krajinu riadiť nekompetentne a amatérsky. Ak neprestanú kradnúť a nezmyselne bľabotať namiesto toho, aby zodpovedne spravovali veci verejné. Skončia,“ píše v ostrej kritike našich pomerov.

    Do vlastných rúk

    Pripomína aj  to, ako sú občania už znechutení z toho, akým amatérom a často záškodníkom je zverená táto krajina. „V poslednej dobe sa objavuje čoraz viac občianskych iniciatív, v rámci ktorých profesionáli, ale aj radoví občania dokazujú, že vedia niektoré veci riešiť lepšie a efektívnejšie ako štát. A je ich stále viac.“

    „Slovensko od roku 2007 minulo na informatizáciu 900 miliónov eur. Úradníkom však stále robíme poštára a veľa sa nezmenilo. Je najvyšší čas, aby aj štát využíval moderné technológie – a využíval ich rozumne,“ píše Slovák o jednom z mnohých prípadov, a čerpal zo stránky iniciatívy Slovensko digital, ktorú podpísali osobnosti IT sektora „zdesiac sa z neefektívneho využívania zdrojov a plytvania našimi peniazmi na nefunkčné riešenia a Kawasakiho chlebíčky,“ komentuje.

    Na mušku si zobral aj stav školstva. „Úroveň vzdelávania je dnes na Slovensku alarmujúca. Dokazujú to mnohé medzinárodné porovnania, v ktorých sa takmer vo všetkých ukazovateľoch umiestňujeme na chvoste krajín Európskej únie,“ vyzdvihuje aktivitu signatárov kampane A dosť! a tiež predpokladá, že po týchto oblastiach prídu na rad aj profesionáli zo škandálmi zmietaného zdravotníctva.

    „Fakt to musia riešiť títo ľudia? Nie je to podľa mňa normálne. Veď si na riešenie podobných problémov platia iných. Všetky tieto oblasti má predsa riešiť funkčný štát. Kde je? Čo robia tí zodpovední? Mám dojem, že pohár už preteká nielen v spomenutých oblastiach a generácia papalášov, ktorí si myslia, že nám vládnu a nie slúžia, končí,“ apeluje a v závere sa konštatuje:

    „Za naše dane musíme dostať oveľa kvalitnejší servis. Alebo tí, ktorí nám ho nedokážu poskytnúť, musia dostať výpoveď.“

    Celý komentár si môžete prečítať TU.

    - Reklama -