Krajina, kde teroristi môžu bez povšimnutia chodiť po uliciach, tak vidí Taliansko prominentný euroskeptik, ktorý z útoku v Berlíne viní EÚ

    0
    Vianočné trhy v Berlíne (Autor: TASR)

    Líder talianskeho populistického Hnutia piatich hviezd Beppe Grillo sa obul do Bruselu za to, že podľa neho nerobí EÚ dosť, aby zastavila teroristov, ktorý na európsky kontinent prichádzajú páchať zločiny. „Situácia okolo migrácie sa vymkla spod kontroly,“ napísal Grillo vo svojom blogu.

    „Naša krajina sa stáva miestom, kam teroristi prichádzajú a pohybujú sa bez toho, aby boli spozorovaní alebo nahlásení a môžu nerušene cestovať po celej Európe vďaka Schengenu,“ odkázal lídrom EÚ vodca talianskych populistov. Hnutie piatich hviezd označujú nielen talianske médiá za krajne pravicové. Agenda Grillovej strany je silne antiimigračná.

    „Tí, ktorí majú právo na azyl, by mali zostať v Taliansku, ale všetci ostatní by mali byť okamžite repatriovaní, počínajúc dneškom. Teraz je čas reagovať a ochrániť samých seba,“ vyzval Grillo. Ultrapravičiar nezabudol vo svojom blogu obviniť expremiéra Mattea Renziho, že Talianov názorovo rozdelil a označil ho za klamára.

    Celý text v angličtine nájdete TU.


     

    - Reklama -