Krajčí: Ústavná zdravotná starostlivosť neskolabuje

    0
    Marek Krajčí, minister zdravotníctva (Autor: TASR)

    “Pokiaľ by aj zdalo, že budú tlačení zo strany (zdravotných) poisťovní, že tieto peniaze im nebudú chcieť dať, že štát sa určite postará o to, aby ústavná zdravotná starostlivosť na Slovensku neskolabovala,” zdôraznil.

    Krajčí tiež komentoval, že minister financií Eduard Heger (OĽaNO), ho uistil že všetci zdravotníci na Slovensku sa nemusia obávať a dostanú dostatok financií. Tlaky podľa jeho slov prichádzajú najmä z Asociácie zdravotných poisťovní SR, ktoré podľa slov šéfa rezortu zdravotníctva avizujú, že začnú tlačiť na poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, že s nimi nebudú podpisovať zmluvy. “Štát nedovolí, aby došlo k nejakým nevýhodným zmluvám,” doplnil.

    Rokovania podľa Krajčího budú naďalej pokračovať. “Situácia teraz ešte vôbec nie je kritická a aj samotné poisťovne majú dostatok financií do konca mája a možno aj ďalej,” dodal minister s tým, že je tu dostatok času na to, aby sa zozbierali dáta a urobila sa kvalitná analýza vypovedajúca, koľko finančných prostriedkov bude potrebných.

    - Reklama -