Kotlebovec Uhrík o Kuciakovi: Jeden z mála korektných a objektívnych novinárov. Takúto s ním mal skúsenosť

    0
    Milan Uhrík, europoslanec (Foto: TASR)
    Poslanec a hovorca ĽSNS Milan Uhrík sa podelil s médiami o svoju osobnú skúsenosť, ktorú mal so žurnalistom Jánom Kuciakom pred voľbami do VÚC v roku 2017. Uhrík v tom čase pôsobil na Úrade Banskobystrického samosprávneho kraja na komunikačnom oddelení a Kuciak ho oslovil so žiadosťou o odpovede na niekoľko štipľavých otázok.
     
    „Prišiel s bombastickými novými obvineniami, o ktorých sa zrejme niekde dopočul. Pýtal si od nás odpovede a súvisiace dokumenty. Poskytli sme mu v danej veci všetky požadované informácie a trpezlivo mu vysvetľovali, že obvinenia, o ktorých počul, sú jednoducho nezmysly. Kolega s ním absolvoval dokonca niekoľkohodinové sedenie, kde mu všetky obvinenia dôkazmi vyvrátil, čo Ján Kuciak napokon aj sám uznal,“ píše Uhrík v spomienke na novinára. 
     
    Poslanec ĽSNS priznal, že na BBSK mali vtedy obavy, či Kuciak nedostal pokyn zhora, aby pred voľbami do VÚC našiel niečo na kotlebovcov. „Boli sme už psychicky pripravení na to, že sa v médiách objaví ďalšia vymyslená a prekrútená hlúposť, len aby nás mohli opäť za každú cenu očierniť,“ pokračuje Uhrík. 
     
    K doposiaľ neuverejnenej osobnej skúsenosti Uhrík dodáva aj odpoveď Jána Kuciaka na obavy z toho, že píše na príkaz zhora. „Mňa nezaujíma, kto mi čo prikáže, ja napíšem len to, čo je pravda,“ cituje poslanec novinárove slová. 
     
    Uhrík píše, že Kuciak sa nakoniec zachoval korektne a článok s nepravdivými obvineniami voči kotlebovcom na BBSK neuverejnil. V závere však nechýba útok na ostatných politikov, ktorých ĽSNS s obľubou označuje za štandardných. 
     
    „Nepáči sa mi však, ako štandardní (opoziční) politici vytĺkajú z jeho smrti politický kapitál. Sú ako hyeny. Z osobnej skúsenosti môžem potvrdiť, že Ján Kuciak bol (aspoň v našom prípade) jeden z mála korektných a objektívnych novinárov. A preto sa od akýchkoľvek blbých názorov a cynických komentárov, ktoré na Facebooku, žiaľ, publikoval aj človek s naším logom na profilovej fotke, musíme jednoznačne dištancovať. Nikdy by sme v súvislosti s vraždou novinára Kuciaka žiadne morbídne stanovisko nedali a ani nikomu nedovolili dať. Nielen z ľudského hľadiska, ale aj z hľadiska našej osobnej skúsenosti,“ píše v závere svojej reakcie Uhrík. 
     
    - Reklama -