Kotlebovec Mazurek dostal 5000-eurový trest za výroky o Rómoch. Odporovať mu chce on aj prokurátor

    0
    Poslanec ĽSNS Milan Mazurek (Autor: SITA)

    Ako poslanec NR SR pre TASR v stredu uviedol, “je to absurdné” a voči verdiktu určite podá odpor. Ten plánuje podať aj prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), keďže trest sa mu zdá prinízky. Súd v takom prípade musí nariadiť hlavné pojednávanie.

    Ako pre TASR potvrdila hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová, prokurátor podal obžalobu na Milana Mazureka v tejto veci 4. decembra pre prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia v jednočinnom súbehu s prečinom podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu.

    “Sudca ŠTS sa stotožnil so znením skutku a právnou kvalifikáciou, ako ju uviedol v obžalobe prokurátor ÚŠP. Ten plánuje v zákonnej lehote podať odpor, nakoľko nesúhlasí s výškou trestu v trestnom rozkaze,” uviedla Predajňová.

    “Je to absurdné. Chcú ma odsúdiť len kvôli tomu, že som povedal pravdu o asociáloch, ktorí si ako spôsob obživy zvolili parazitovanie na sociálnom systéme. Celé stíhanie je politicky motivované a má jediný cieľ – zastrašiť nás a odradiť od ďalšej politickej práce a boja za práva všetkých slušných ľudí,” reagoval pre TASR Mazurek, ktorý dostal trestný rozkaz. Dodal, že určite podá odpor.

    - Reklama -