Kotlebovcov dostali do problémov 1488-eurové šeky. Polícia začala trestné stíhanie

    0
    Marian Kotleba rozdáva trom rodinám šeky na 1488eur, ktoré vyzbierali v rámci Ľudovej strany Naše Slovensko (Autor: Naseslovensko.net)

    „Môžeme potvrdiť, že v predmetnej veci dňa 21. 3. 2017 vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd podľa Trestného zákona,“ uviedol Wäldl.

    Portál pripomína, že parlamentná Ľudová strana Naše Slovensko oslavovala 14. marca výročie vzniku vojnovej Slovenskej republiky. Na svojej webstránke informovala, že okrem galaprogramu a hymny „Hej, Slováci“ došlo aj na charitu. Sám predseda strany Marian Kotleba mal odovzdať trom rodinám šek na 1488 eur.

    Podľa aktuality.sk je toto číslo v neonacistických kruhoch známe. Štrnástka má znamenať 14 slov: „We must secure the existence of our people and a future for white children.“ (Musíme zabezpečiť existenciu našim ľuďom a budúcnosť bielym deťom). Číslovka 88 je odkazom na pozdrav, ktorý používali nacisti. Písmeno „H“ je ôsme v abecede. HH, teda 88, znamená „Heil Hitler!“.

    - Reklama -