Kotlebovci vyrazili do Trebišova. Tak takúto bizarnú akciu ešte nemali

    0
    Na sídlisku si deti postavili domček, ktorý je podľa mesta čiernou stavbou. (Autor: Reprofoto, Facebook)

     Deti si na sídlisku v Trebišove postavili z latiek domček a pieskovisko, kde by sa mohli hrať a nerobiť „šarapatu“. Vedenie mesta to však vyhodnotilo ako čiernu stavbu a primátor Marek Čižnár ju nariadil zbúrať. O probléme informovala aj miestna internetová televízia. Situáciu sa snažia využiť na svoju propagáciu členovia Kotlebovaj strany. Bojovnci proti nelegálnym chatrčiam Rómov sa tak dostali do neuveriteľnej situácie, keď bránia vlastnými telami doslova ministavbu,

    Ani raz nepohli pre deti prstom

    Na miesto Kotlebovci dorazili na čele s okresným predsedom Miroslavom Ramšakom. „Ani terajšie, ani minulé vedenie mesta pre deti z tejto lokality nepohlo ani prstom, a to aj napriek prosbám zo strany rodičov,“ uvádzajú členovia strany.  „Je absolútne neprijateľné, aby mesto búralo deťom ich ihrisko, postavené na verejnom priestranstve pri bytovkách. Cigánski extrémisti majú zjavne v Trebišove väčšie práva ako slovenské deti,“ tvrdia členovia strany ĽS Naše Slovensko.

    Postavili ho z nudy

    „Každý bol raz malý a staval si podobné domčeky. Vôbec nie je nebezpečný, veď každý nejako začínal. Navyše, domček nestaval dospelý človek, aby musel byť evidovaný ako čierna stavba,“ povedal pre miestnu internetovú televíziu jeden z členov strany. „Celá cigánska osada je plná čiernych stavieb a mestu prekáža detský domček,“ nechápe mladý kotlebovec. „Domček sme si postavili, lebo sme sa nudili. Podarilo sa nám to až na tretí raz. Ľudia sa však začali stažovať, že príliš búchame. Nám to však neprekáža, pretože sa aspoň máme kde schovať, keď prší,“ povedal do kamery miestny chlapec. Domček mal byť odprataný v ten deň, ako kotlebovci na miesto činu dorazili. „My to však nedovolíme,“ povedal člen ĽS Naše Slovensko.

    Bunker budú chrániť

    Provizórny domček počas celého leta nikomu neprekážal, teraz je však mestu tŕňom v oku. Podľa medializovaných informácii chce radnica totiž na tomto mieste nechať postaviť street workoutové ihrisko. Za práva detí sa však postavili členovia miestnej organizácie ĽS Naše Slovensko, ktorí budú „bunker“ brániť tak, ako to bude možné. Redakcia PL.SK oslovila aj vedenie mesta, ich reakciu vám sprostredkujeme, akonáhle ju budeme mať k dispozícii.


     

    - Reklama -