Kotlebovci sa pustili do rapera Rytmusa. Prekáža im skladba Neprispôsobiví

    0
    Patrik "Rytmus" Vrbovský (Autor: TASR)
    „Hej! Ty rasista! Tvoj obraz o mne ti namaľoval tvoj štát a tvoje médiá. Teraz ti ukážem pravdu, poď so mnou… Nazývate nás pijavicami a parazitmi v osade, pri tom tí, čo vám cucajú krv, sú bieli, a sedia vo vláde,“ znie hneď v úvode skladby, na ktorej sa podieľal aj Rytmus. 
     
    Okrem médií, ktoré podľa textu skladby Neprispôsobiví prispievajú k rasiszmu voči Rómom, to schytali spolu so Slovákmi aj bratia Česi. „Češi a Slováci, tí sú nenávisťou opití,“ znie v skladbe. 
     
    Autori textu poukazujú aj na to, že sa na Slovensku podľa nich nepíše o Rómoch, ktorí žijú normálny život mimo osád. „Lebo médiá nikdy neukážu cigána, čo žije normálne. Náš krik a hnev a plač, robí vám dobre a to sa mi neľúbi. A plačete, keď sa nám darí a lietame voľne jak holuby,“ pokračuje zhudobnená sťažnosť rómskych interpretov na rasistické pomery na Slovensku. 

    Kotlebovci v protiútoku 

    Po zverejnení videoklipu „Neprispôsobiví“ sa na sociálnej sieti ozvali s kritikou viacerí ľudia a témy sa chytili aj poslanci ĽSNS. Milan Uhrík na svojom oficiálnom facebookovom profile napísal odkaz pre autorov skladby, v ktorom nešetrí kritikou. 
     
     
    „Tento pán, ale aj všetci ďalší vedia, že akýsi ‚rasizmus‘ je záležitosťou len veľmi úzko profilovanej skupiny ľudí, ktorých je tak málo, že ani nestoja za reč. Percentuálne je ich určite viac medzi tými, ktorí pravidelne hovoria o ‚špinavých gádžoch‘,“ píše Uhrík.
     
    Poslanec a hovorca ĽSNS dodáva aj dôvod, pre ktorý podľa neho ľudia majú problém s asociálnym správaním niektorých ľudí na Slovensku. „Ľudia nemajú problém s asociálmi preto, akú majú farbu, ale ako sa správajú. Majú s nimi problém pretože páchajú kriminalitu, vo veľkom berú drogy, obťažujú ľudí, neznesiteľne zapáchajú, sú drzí a obsadzujú cudzie pozemky, stavajú si nelegálne osady, špinia si na vlastný dvor a odpadky hádžu pod okná, majú desať detí aj napriek vedomiu, že sa o ne nemajú ako postarať…“ uzatvára Uhrík. 
     
    Celý text skladby a videoklip si môžete pozrieť TU.
     
    - Reklama -