Kotlebovca Mazureka za popieranie holokaustu stíhať nebudú. Je mi smutno, hovorí Žitňanská

    0
    Poslanec ĽSNS Milan Mazurek (Autor: SITA)

    “Nedokážem tomu rozumieť. Som presvedčená, že skutkovú podstatu trestného činu, ktorá vyjadruje toto konanie, máme v právnej úprave. Nerozumiem, nechápem. To je už fáza, keď to nie je o právnej úprave, ale o tom, akým spôsobom dokáže s touto právnou úpravou pracovať polícia, prokuratúra a v konečnom dôsledku súdy,” dodala Žitňanská.

    Spravodajský portál Aktuality.sk a Denník N dnes informovali, že poslanca Mazureka nebudú stíhať za popieranie holokaustu. Vyšetrovateľ podľa Aktuality.sk rozhodol, že prokuratúra nebude trestne stíhať Mazureka za jeho vyjadrenia na sociálnej sieti. Ten mal podľa portálu uviesť – “História je úplne prekrútená víťazmi a Chazarmi. Neobhajujem žiadny režim, ale o Tretej ríši vieme iba lži a rozprávky o šesť miliónoch a mydlách zo Židov. O Hitlerovi sa učia samé klamstvá.” Mazurek bol za tento výrok preverovaný prokuratúrou. Tá však zhodnotila, že jeho správanie bolo zákonné.

    Podľa Denníka N stíhanie poslanca najskôr odmietla prešovská polícia a následne po preskúmaní spisu s postupom polície súhlasili prešovská i Generálna prokuratúra. Polícia podľa denníka tvrdí, že poslanec svojim výrokom na sociálnej sieti nespáchal trestný čin popierania holokaustu. 

    - Reklama -