Kotleba prehovoril o svojej kandidatúre na župana: Prieskumy sú pre mňa varenie z vody

    0
    Marian Kotleba predseda ĽS NS (Autor: TASR)

    “Nehovorím na ne absolútne nič, pretože voľby ešte neboli vyhlásené predsedom NR SR, takže to je pre mňa zatiaľ také varenie z vody. Počkajme si na predsedu NR SR, ktorý ohlási termín volieb, a potom sa ma môžete spýtať,” reagoval Kotleba pre TASR na otázku, kedy sa chystá oficiálne oznámiť svoju kandidatúru a ako vníma doterajšie predvolebné prieskumy.

    Podľa výsledkov júnového prieskumu verejnej mienky agentúry Focus, ak by sa voľby na predsedu BBSK konali v uplynulých dňoch, zvíťazil by Marian Kotleba (ĽSNS). Získal by hlasy 25,9 percenta rozhodnutých respondentov. Na druhom mieste by so ziskom 20 percent skončil podnikateľ Ján Lunter, na treťom poslanec Národnej rady SR za stranu SaS Martin Klus (16,6 percenta).

    Aktuálne preferencie ďalších kandidátov na predsedu kraja sú podľa prieskumu agentúry Focus nasledovné: Stanislav Mičev (12,9 percenta), Martin Juhaniak (10,4 percenta), Ivan Saktor (6,6 percenta), Milan Urbáni (4,8 percenta) a Igor Kašper (2,8 percenta).

    Prieskum formou telefonického dopytovania realizoval Focus v dňoch 6. júna až 15. júna na vzorke 1003 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu BBSK. Podľa neho by 10,1 percenta respondentov nešlo voliť a 32,2 percenta opýtaných odpovedalo na otázku “neviem”.

    - Reklama -