Kotleba nemôže a ukrajinskí neonacisti áno? Stačí byť proti Putinovi? Používate dvojitý meter. Takto si exminister Palko podal bratislavskú kaviareň

    0
    Vladimír Palko (Autor: SITA)

    Palko tvrdí, že Kotleba nie je v poriadku, pričom pripomína jeho excesy, ako napríklad pochod v „akoby gardistických uniformách“ Komárnom alebo skutočnosť, že do parlamentu doviedol kamaráta súdeného pre ublíženie na zdraví. Podľa Palka sa k týmto veciam Kotlebovi voliči nevyjadrujú, keďže môžu poukazovať na to, čo všetko nie je v poriadku s Kotlebovými kritikmi. „A toho je veru tiež dosť,“ myslí si bývalý minister.

    Kotlebovi kritici podľa Palka používajú dvojaký meter, keď ospravedlňujú činy ukrajinských „kotlebovcov“ – prívržencov strany Svoboda alebo členov Pravého sektora, a pritom kritizujú Kotlebu.

    „Predstavte si, že by sa kotlebovci zúčastnili na násilnom zvrhnutí Ficovej vlády, lebo je skorumpovaná (no veď je, nie?) a boľševická, a promoskovská (na tom tiež niečo je, však?), pričom by zabili niekoľko policajtov. Tak, ako to robili extrémisti na Majdane. Predstavme si, že by v nejakej budove zabili upálením päťdesiat ľudí. Ako sa to stalo v Odese. Alebo že by pri nejakom obliehaní parlamentu hodili medzi ľudí granát. Ako to urobil jeden z prívržencov Svobody minulý rok pred kyjevským parlamentom. Alebo keby robili prestrelky s políciou, ako to robil Pravý sektor na Zakarpatskej Ukrajine,” píše Palko.

    Exminister zároveň upozorňuje na schválenie zákona o zásluhách OUN-UPA v kyjevskom parlamente minulý rok, ktorý sa podarilo presadiť napriek tomu, že UPA zavraždila počas vojny do stotisíc poľských civilistov. Tento krok je podľa Palka porovnateľný, a dokonca ešte horší ako to, keby chceli kotlebovci presadiť zákon o zásluhách Pohotovostných oddielov Hlinkovej gardy.

    Palko tvrdí, že väčšina najväčších Kotlebových kritikov je totožná práve s tými, ktorí výčiny ukrajinských extrémistov zatajujú, zakrývajú a zľahčujú. „Je to jednoduché. Podľa liberálnej logiky sa možno aj z najťažších obvinení z fašizmu vykúpiť. Stačí byť proti Putinovi. Tak ako sú proti Putinovi všetci ukrajinskí extrémisti,” dodáva Palko.

    Celý komentár nájdete TU.

    - Reklama -