Kotleba či Čarnogurský. Títo šialenci majú byť našimi osobnosťami? To azda nie, rozhorčila sa Monika Flašíková-Beňová

    0
    Socialistická europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová (Autor: SITA)

    Príchod konvoja na Slovensko už dlho vyvolával vášne. Na hranici v Brodskom sa zišli jeho priaznivci, ale aj odporcovia. Medzi nimi nechýbali napríklad Ján Čarnogurský,  Tibor Elias Rostas či Peter Lipták. Čarnogurský proti konvoju vystupoval aj na sociálnej sieti, keď napriek hospitalizácii so zápalom pľúc apeloval na ľudí, aby prišli na jedno zo zhromaždení proti jeho príchodu. Europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová toto zoskupenie „kontroverzných osobností“ nemohla nechať bez komentára.

    Psychologická dilema

    „Takže Kotleba, Rostas, Lipták a Čarnogurský, to ale snáď len Nový čas môže nazvať tento súbor šialencov „osobnosťami“, to nie je naozaj, že?“ pýta sa na sociálnej sieti Flašíková-Beňová. Denník Nový Čas ich takto nazval vo svojom článku o tom, ako boli spomínaní odporcovia konvoja vyjadriť na hranici svoju nevôľu s jeho príchodom. Denník píše, že konvoj spojil aj Kotlebu s Čarnogurským. Prítomní boli totiž predstavitelia Ľudovej strany Naše Slovensko. kotlebovci, exdisident Ján Čarnogurský, šéfredaktor časopisu Zem a vek Tibor Elias Rostas či lekár Peter Lipták – aj oni boli súčasťou nepriateľskej skupinky „vítajúcej“ konvoj. Monika Flašíková-Beňová je z označenia „osobnosti“ zhrozená. Podľa nej by sa, hádam, aj na Slovensku takto mal stále označovať niekto, kto dokázal niečo významné a môže byť morálnou autoritou. Na to jej politický mediálny analytik Eduard Chmelár odpísal, že podľa psychológie je osobnosťou každý človek. Europoslankyňu to však pobavilo. „Nevedela som, že články Nového Času sa opierajú o psychológiu,“ reagovala.

    Osuský medzi priaznivcami

    Americký konvoj prišiel na naše územie v pondelok 14. septembra. Hneď zamieril do Kuchyne, kde aj nocoval. Konvoj mieri na cvičenie do Maďarska s názvom Brave Warrior (Odvážny bojovník). Hoci odporcovia prevládali, našli sa aj priaznivci. Nechýbal medzi nimi napríklad poslanec Peter Osuský, ktorý sa v deň príchodu konvoja vyjadril pre PL.sk, že Američanov pôjde privítať aj s celou rodinou. Reagoval tak na posmešnú poznámku poslanca Ľuboša Blahu, ktorý mu odkázal, aby im nezabudol zapáliť aj prskavky. Osuský nezabudol akciu zdokumentovať a pridať aj na sociálnu sieť.

    Čo presne píše Monika Flašíková-Beňová na Facebooku:

    „Takže Kotleba, Rostas, Lipták a Čarnogurský, to ale snáď len Nový čas može nazvať tento súbor šialencov ´osobnosťami´, to nie je naozaj, že? Veď osobnosť je hádam ešte aj na Slovensku človek, ktorý niečo významné dokázal a zaslúži si úctu a rešpekt, morálna autorita spoločnosti.“

    - Reklama -