Košická zdravotnícka mafia na čele s donom Pavlom parazituje na verejných zdrojoch ako pijavica. Prečítajte si, kto sa takto rozčúlil

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

    Podľa poslanca “košická zdravotnícka mafia na čele s donom Pavlom parazituje na verejných zdrojoch ako pijavica”. Matovič zdôraznil, že nemožno oddeliť pôsobenie Čisláka ako ministra od jeho pôsobenia ako štátneho tajomníka pred jeho vymenovaním do funkcie.Ján Mičovský (OĽaNO) za vážnejšie ako pochybenia ministra považuje jeho nečinnosť. Poukázal však aj na kauzy, ktoré označil za “kvapky, ktoré sa zlievajú, až sú z nich vlny”. Peter Osuský (nezaradený) to prirovnal skôr k rozmočenej zemi, trasovisku, v ktorom sa minister ocitol. Osuský podľa vlastných slov súcití s ministrom Čislákom, pretože podľa neho dostal nesplniteľnú úlohu robiť dojem. “Odvolávame ho ako symbol,” povedal Osuský.

    Aj nezaradený poslanec Viliam Novotný prízvukoval, že ministra sa nesnažia odvolať preto, že niečo spravil, ale, naopak, preto, že nekonal. Médiá podľa neho takmer každý týždeň prinášajú informácie o nových škandáloch, ale minister sa nesnaží o ich vyšetrenie, ani o to, aby sa neopakovali. Ako Novotný pripomenul, vedúci služobného úradu ministerstva Martin Senčák po kauze predraženého tendra na stravovanie v nemocniciach síce odišiel z ministerstva, ale dostal funkciu podpredsedu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Jeho šéfka Monika Pažinková má zase podľa Novotného prepojenie na “tetu Anku”, s ktorou podniká Pažinkovej manžel. 

    - Reklama -