Kórea žiada Maďarsko, aby čo najskôr vyšetrilo príčiny lodnej tragédie

    0
    Na snímke kvety a sviečky položené na mieste potopenia výletnej lode pri Margitinom moste na brehu Dunaja 1. júna 2019 v Budapešti. (Autor: TASR)

    Soulská vláda podľa slov druhého vicepremiéra v spolupráci s cestovnou  kanceláriou, ktorá cestu juhokórejských turistov zorganizovala, urobí všetko pre to, aby obete nešťastia na Dunaji bolo možné pochovať. 

    “Pozostalí obetí už pricestovali do Budapešti, aby na mieste získali najnovšie informácie o vývoji záchrannej akcie. Spoločnú prácu maďarských a juhokórejských orgánov komplikuje silný prúd vody a vysoká hladina rieky. Členovia záchranárskych skupín už prehľadali 50 kilometrov dlhý úsek povrchu Dunaja v smere toku rieky, nič však nenašli,” dodal I Tche-ho.

    Pri zrážke výletnej lode s vyhliadkovou loďou v stredu večer na budapeštianskom úseku Dunaja zahynulo sedem turistov; siedmich sa podarilo z vody zachrániť.

    Identifikovali sedem juhokórejských obetí lodnej havárie

    Maďarské orgány v spolupráci s juhokórejskými partnermi identifikovali sedem obetí stredajšej zrážky lodí na Dunaji v Budapešti, informoval v sobotu vo verejnoprávnej televízii M1 hovorca maďarskej polície Kristóf Gál.

    Identifikácia prebehla podľa jeho slov prostredníctvom odtlačkov prstov a dlaní, ale aj na základe fotografií, ktoré ukázali pozostalým.

    V pátraní po 21 nezvestných Juhokórejčanoch a dvoch členoch maďarskej posádky pokračuje polícia spolu so záchranárskymi jednotkami na celom južnom úseku Dunaja.

    Na mieste nehody pracujú počas tohto víkendu odborníci na vybudovaní clonenia pred vrakom, aby silný prúd nebránil potápačom ponoriť sa ku vraku lode.

    - Reklama -