Kontroverzný exposlanec HZDS Cuper sa vracia do parlamentu. Pod krídla si ho zobrala Kotlebova ĽSNS

    0
    Ján Cuper (Autor: TASR)

    Cuper, ktorý je okrem iného známy aj tým, že bol advokátom šéfa SIS Ivana Lexu, sa vracia do parlamentu ako asistent poslanca Juraja Kolesára z ĽSNS, informáciu priniesol portál aktuality.sk. Cuper bol poslancom HZDS od roku 1992 až do roku 2006, keď ho Mečiar neumiestnil na kandidátku.

    O návrat do politiky sa pokúšal bývalý poslanec HZDS už aj minulý rok v parlamentných voľbách. Kandidoval za stranu ĽSNS z 25. miesta kandidátky. Do národnej rady sa však nakoniec neprekrúžkoval.

    Cuper ešte tento rok vyučoval na Právnickej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Škola sa však v apríli zrejme pre jeho kontroverzné správanie a vzťahy s kotlebovcami rozhodla mu nepredĺžiť pracovnú zmluvu.

    Kontroverzný Cuper

    Začiatkom tohto roka, keď v spoločnosti silne rezonovali Mečiarove amnestie, na seba exposlanec pritiahol pozornosť, keď počas diskusie na UK Cuper ako jediný amnestie obhajoval. Vyjadril sa tiež, že smrť Róberta Remiáša podľa neho nebola vraždou, ale Remiáš si ublížil sám „svojou neopatrnosťou“.

    Pre svoje kontroverzné názory a správanie je však Cuper známy oveľa dlhšie. Najviac pozornosti si vyslúžil po autonehode, ktorú spôsobil v Modre pred dvanástimi rokmi. S hladinou alkoholu viac ako 2 promile vtedy zdemoloval niekoľko áut, dopravné značenie a skončil v stene domu. Bez problémov, zjavne silne opitý, následne žartoval pred televíznymi kamerami. Cupera za nehodu nepotrestali. V tom čase ešte zákonodarcov chránila poslanecká imunita.

    Nemalé pohoršenie vyvolal ešte za jeho aktívnych čias v národnej rade aj jeho návrh, aby ženám vodičkám nový zákon o pozemných komunikáciách zakazoval jazdu v ľavom pruhu. „Ženy si zrejme pozerajú len svoj mejkap, ale asi zrejme nikdy nepozerali, či ide za nimi auto alebo nie. Už vonkoncom asi nepozerajú, či ide v pravom jazdnom pruhu niečo,“ vyhlásil vtedy ako zdôvodnenie.

    - Reklama -