Konkrétne zahraničné udalosti pohľadom Terezy Spencerovej. Poznámky, ktoré inde nenájdete

    0
    Vlajka Spojeného kráľovstva (Autor: TASR)

    Tereza Spencerová tentoraz pri svojej rannej kávičke zhrnula niekoľko poznámok k dianiu vo svete. Zaujalo ju, že sa Irán tvári ako sebavedomá krajina, ktorá si z amerických sankcií nič nerobí. Jedným dychom však iránski predstavitelia dodávajú, že sú ochotní s Američanmi rokovať. Možno bude predmetom rozhovorov aj to, ako dlho budú iránske armádne jednotky prítomné v Sýrii.

    Spencerová venovala pozornosť aj dianiu v Rusku a v Saudskej Arábii. „Saudi sú ready investovať do Siburu, najväčšieho ruského petrochemického koncernu. Ruská armáda rozmiestnila šesť mobilných protichemických laboratórií okolo severosýrskeho Idlibu. Asi v očakávaní ďalšieho ,Asadovho chemického útoku‘,“ poznamenala dáma s nádychom irónie.

    „Rusko za posledných šesť rokov tridsaťnásobne navýšilo počet svojich krídlatých rakiet. Reč je o komplexoch Iskander a námorných Kalibroch. Hustne to. Ruské médiá medzitým rozoberajú satelitné snímky Ruska a tipujú, kde všade už boli rozmiestnené laserové komplexy Peresvet. Podľa expertov sú ideálne na ničenie bezpilotníkov. Avšak takisto len za ,ideálnych podmienok‘, teda bez mrakov, piesočných búrok alebo zrážok,“ pokračovala analytička.

    Ako čerešničku na pomyselnej torte pridala aj niekoľko postrehov z diania v Európskej únii a vo Veľkej Británii. Zaujalo ju, že sa ostrovné kráľovstvo údajne chystá prijímať do armády aj cudzincov, mladí Briti sa vraj totiž do ozbrojených zložiek veľmi nehrnú.

    Jej pozornosti neuniklo ani to, že sa niektorí nemeckí politici zúčastnili ruskej konferencie o novom usporiadaní vo svete. „Veselo“ vraj majú aj vo Francúzsku. Na záhrade rezidencie francúzskeho premiéra našli mŕtveho policajta. Podľa Spencerovej tam spáchal samovraždu. Analytičke príde zvláštne, že policajt spáchal samovraždu práve tam.

    Sadu krátkych oznámení uzavrela vyhlásením o sexe. „Sex v predvečer pracovného dňa – tvrdia experti z univerzít z Oregonu a Washingtonu – zvyšuje následné pracovné nasadenie. Nuž tak,“ uzavrela svoje myšlienky o dianí vo svete.

    Zdroj: Facebook/Tereza Spencerova

    - Reklama -