Koniec s tajomstvami. Obama, vylož karty na stôl, žiada Kongres. Dokáže tajný dokument prepojenie Saudskej Arábie s jedenástym septembrom?

    0
    Dvojičky, symbol Manhattanu, zničil teroristický útok z 11. septembra 2001. (Autor: Reprofoto, Facebook)

    Dvadsaťosem strán textu, ktoré boli pod zámkom posledných pätnásť rokov. To je výsledok niekoľkoročného vyšetrovania útokov z 11. septembra 2001, ktorého 800 strán sa dostalo na verejnosť, posledná časť však z dôvodu národnej bezpečnosti zostala utajená.

    Teraz politici, ktorí si týchto posledných 28 strán prečítali, volajú po ich oficiálnom zverejnení skôr, ako Obama pôjde na návštevu krajín Blízkeho východu.

    Podľa senátora Boba Grahama tieto dokumenty ukazujú na sieť ľudí, ktorá podporovala skupinu, ktorá sa zmocnila lietadiel použitých pri teroristických útokoch. V tej boli zahrnutí politici, charity, bohatí ľudia a mnohí ďalší.

    V januári 2000 sa do USA dopravil prvý útočník. Z 19 ich bolo 15 zo Saudskej Arábie. Údajne sa do USA dostali bez akýchkoľvek skúseností, riadiť lietadlo sa naučili až na mieste. Nasledovalo niekoľko až príliš podozrivých udalostí na to, aby išlo o náhody, vyplýva z nich však ďalšie spojenie práve so Saudskou Arábiou.

    Už aj tá požaduje od Obamu, aby týchto 28 strán nechal zverejniť, už len preto, že podľa verejnej časti vyšetrovania nie je medzi saudskoarabskou vládou a teroristami žiadne spojenie.

    „Ak sa prezident plánuje stretnúť s vedením Saudskej Arábie a kráľovská rodina si myslí, že je vhodné, aby bol dokument zverejnený ešte pred tým, než tam doletí, potom asi chce mať možnosť prediskutovať s ním všetko, čo v dokumente je,“ povedala senátorka Kirsten Gillibrand, ktorá taktiež utajenú správu čítala. O tajnom dokumente informoval The Independent

    Autor: spa

    - Reklama -