Koniec rečí, koniec hry: Šokujúce oficiálne čísla z Nemecka. Zločiny na počet migrantov, porovnanie s Nemcami

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Počas sledovaného obdobia od januára do septembra 2016 spáchali utečenci 214 600 trestných činov. Ak vezmeme do úvahy oficiálny počet migrantov, teda zhruba dva milióny, tak na 100-tisíc migrantov pripadá až 10 730 trestných činov, čo je takmer dvojnásobok oproti trestným činom spáchaným Nemcami. U nich je pomer len 5 790 prípadov na 100-tisíc ľudí.

    Viac ako štvrtinu zo všetkých spáchaných prečinov tvoria krádeže, ktorých eviduje BKA za prvých deväť mesiacov minulého roka takmer šesťdesiattisíc. Ďalších štyridsaťtisíc porušení zákona spadá do kategórie „napadnutie“. Znepokojujúca je aj skupina 2 700 sexuálne motivovaných útokov, do ktorej patria sexuálne obťažovanie a, samozrejme, znásilnenie. Práve táto skupina je po minuloročnom hromadnom sexuálnom obťažovaní v Kolíne nad Rýnom najostrejšie sledovaná.

    Okrem kolínskeho incidentu však vlani došlo k ďalším stovkám prípadov, ktoré sa udiali jednotlivo a prakticky vo všetkých spolkových krajinách. Najviac sa do povedomia nielen nemeckej verejnosti zrejme dostal prípad znásilnenej a zavraždenej študentky z Freiburgu, ktorej telo bolo neskôr nájdené odhodené pri rieke. Vrahom bol mladý afganský utečenec a prípad bol o to pikantnejší, že mladá žena pomáhala utečencom a jej otec je vysoký predstaviteľ Európskej únie.

    Jej nešťastný osud tak zo štatistického hľadiska patrí nielen do skupiny 2 700 prípadov sexuálneho obťažovania a znásilnenia, ale aj do kategórie vrážd. Týchto trestných činov spáchali utečenci od januára do septembra 2016 štyridsaťštyri. V tomto období prúdili do Nemecka najmä žiadatelia o azyl zo Sýrie, Afganistanu a Iraku.

    Zatiaľ čo podiel Sýrčanov, Afgancov a Iračanov na spáchaných trestných činoch bol podľa BKA nižší, ako je ich zastúpenie medzi utečencami, v prípade migrantov z Tuniska, Maroka a Alžírska bol, naopak, vyšší. To isté platí o utečencoch z Gambie, Nigérie, Somálska a takisto o migrantoch z Balkánu. Jeden z grafov, uverejnený v správe BKA, sleduje aj počet trestných činov spáchaných voči migrantom. Vrcholom bol štvrtý štvrťrok 2015, keď došlo k 472 útokom. V treťom štvrťroku 2016 ich úrady evidovali „len“ 149.

    Celú správu si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -