Koniec drámy pred parížskym múzeom Louvre. Po útoku mačetou miznú policajné zátarasy a turisti v bezpečí odchádzajú

    0
    Polícia pred parížskym múzeom Louvre po útoku mačetou púšťa turistov v bezpečí von (Autor: TASR)
    V dôsledku incidentu zablokovala polícia celé múzeum, kde uviazli stovky turistov. Návštevníkov odviedli na bezpečné miesto, niektorých do zvláštnych miestností, tvrdia svedkovia. Po odstránení koridorov a vyčistení celého priestoru začali z múzea vychádzať turisti.
     
    Parížska prokuratúra začala vyšetrovanie pre podozrenie z terorizmu. Identita útočníka nie je zatiaľ známa, uviedlo ministerstvo vnútra.
     
    Muž zaútočil na vojakov po tom, ako ho štvorčlenná hliadka zastavila na schodisku vedúcemu k nákupnej zóne pod múzeom Louvre a povedala mu, že nemôže ísť ďalej s batožinou, ktorú mal pri sebe, povedal šéf parížskej polície Michel Cadot.
     
    Ozbrojenec s mačetou sa následne vrhol na skupinu policajtov a vojakov s pokrikom v arabskom jazyku “Alláhu akbar” (Alah je najväčší) a ľahko zranil jedného armádneho príslušníka. Druhý z vojakov na neho vystrelil spolu päť rán, dodal Cadot.
     
    Muž mal pri sebe dva ruksaky. Po prehliadke sa ukázalo, že ani v jednom z nich sa nenachádzalo výbušné zariadenie.
     
    Ministerstvo vnútra uviedlo, že útočník je nažive a ošetrujú ho lekári. Jeho zranenia sú vážne. Vojak utrpel bližšie nešpecifikované menšie zranenie hlavy. Ministerstvo vnútra dodalo, že vojak strieľal v sebaobrane.
     
    Rezort potvrdil, že útočil iba jeden muž, pričom vyzval verejnosť, aby nešírila nepravdivé informácie. Francúzsky premiér Bernard Cazeneuve upozornil na zjavné “teroristické” črty tohto útoku.
     
    Hovorca rezortu vnútra Pierre-Henry Brandet vyhlásil, že vo vnútri múzea sa nachádzalo okolo 1000 ľudí, polícia všetkých odviedla na bezpečné miesto v budove. Polícia tiež podľa neho zadržala ďalšieho človeka, nie je však jasné, či to súvisí s útokom.
     
    - Reklama -