Koniec Bugárových pochybností? Takmer po dvadsiatich rokoch sa jeho rodinná tragédia možno uzavrie

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most - Híd (Autor: Jozef Hübel)

    V marci tohto roka odsúdili gang sýkorovcov za šesť vrážd. Najnovšie skutočnosti hovoria o tom, že im na konto pribudne ďalšia. Ako informuje denník Nový Čas, polícia potvrdila, že z popravy Tibora Bugára, bratranca podpredsedu parlamentu Bélu Bugára, obvinila troch členov mafiánskeho gangu sýkorovci. Okrem samotného bosa gangu Róberta Lališa, prezývaného Kýbel, obvineniam čelia aj jeho blízki spolupracovníci Ladislav Bališ alias Laco a Martin Bihári, zvaný Rus.

    Podľa zverejnených informácií z policajného prostredia Bugárovho bratranca zavraždili ešte v januári 1999 a polícia tvrdí, že ho dal popraviť samotný bos gangu Róbert Lališ alias Kýbel. „Motívom vraždy malo byť to, že Bugy si pri jednej zo sledovacích akcií gangu zabudol stiahnuť kuklu na hlavu, neskôr ho hľadali nejakí ľudia a on začal mať obavy,“ citoval blog Júlie Mikolášikovej zdroj z policajného prostredia.

    Policajt rovnako informoval o tom, že viacerým členom gangu sa rozviazal jazyk. „Bugyho zobral na chatu do Senca Martin Bihári,“ povedal jeden zo svedkov. Sýkorovec Juraj Bílik sa zas vyjadril: „Ja som ho nezaškrtil, ja som ho zakopal.“ Rodinnú drámu stroho okomentoval aj samotný Bugár: „Je dobré, ak každý trestný čin je dôsledne vyšetrený a jeho páchatelia, pokiaľ je to možné, aj potrestaní.“

    - Reklama -