Komunisti zverejnili rozhovor so Slovákom bojujúcim za proruských separatisov. Ak sa vráti, hrozí mu basa

    0
    Ilustračná snímka (Autor: SITA)

    Na webe Komunistickej strany Slovenska sa objavil rozhovor so Slovákom bojujúcim na strane separatistov. Článok prebrali z časopisu Kroky. Magazín je podľa webovej stránky oficiálnym mesačníkom KSS.

    KSS, ktorá kandiduje aj v marcových parlamentných voľbách, dala priestor človeku bojujúcemu za proruských separatistov. Roháčovi pritom na Slovensku hrozí basa. Pred dvoma mesiacmi vláda prijala novelu, podľa ktorej Slovákom bojujúcim v konflikte na cudzom území hrozí trest.

    “To, čo sa udialo a deje v Donbase, nie je nič iné ako testovanie vojnovej doktríny USA a teraz už aj NATO, a to je práve použitie armády v podmienkach, aké panujú na Ukrajine,” prezrádza Roháč svoje rozhodnutie ísť bojovať a dodáva, že na Donbase sa nebojuje len za slobodu Ukrajiny, ale za slobodu ľudstva. Údajne ho aj zajali a zlomili mu rebrá. Na slobodu sa mal dostať vďaka výmene väzňov.

    Vládu v Kyjeve označil v rozhovore za fašistickú. O svojom rozhodnutí bojovať za proruských rebelov nepochybuje. “Neľutujem jedinú sekundu svojho života prežitú na Donbase!”

    Komunisti v zverejnení rozhovoru problém nevidia. “Sme presvedčení, že občania by mali mať právo dostať sa k informáciám rôzneho typu, aby si dokázali vytvoriť vlastný názor. Tým viac, ak ide o takú závažnú tému ako ozbrojený konflikt na juhovýchode Ukrajiny,” zareagoval pre Topky predseda KSS Jozef Hrdlička.

    Pôvodný článok nájdete TU.

    - Reklama -