Komunikácia s Ruskom podľa Trumpa: Na ruské lietadlá, ktoré sa priblížia k americkým, treba “v určitom okamihu” strieľať

    0
    Donald Trump (Autor: SITA)

    Trump takto reagoval na incident z minulého týždňa. Pilot ruskej stíhačky vtedy ohrozil posádku amerického prieskumného lietadla, ktorá vykonávala misiu v medzinárodnom vzdušnom priestore nad Baltským morom. 

    Podľa americkej armádnej hovorkyne Michelle Baldanzovej sa ruská stíhačka typu Su-27 priblížila zboku k americkému lietadlu RC-135 na vzdialenosť iba 25 stôp (necelých osem metrov) a následne urobila tzv. sudový výkrut ponad jeho trup na druhú stranu. Išlo už o druhý takýto prípad za posledný mesiac. 

    Podľa Trumpa ide o absolútny nedostatok rešpektu voči USA a prezidentovi Barackovi Obamovi. Zdôraznil, že ak diplomacia nefunguje, USA by mali strieľať. 
    “V určitom okamihu, keď sa ten zelenáč priblíži, musíte páliť,” povedal Trump v štáte Indiana pre tamojšiu rozhlasovú stanicu.

    “Za normálnych okolností by Obama, nazvime ho prezidentom, zavolal Putinovi a povedal: 'Počúvaj, urobte nám láskavosť, nerobte to, stiahnite toho maniaka, zastavte to.' Ale my nemáme takého prezidenta. On bude hrať vonku golf alebo niečo také,” dodal Trump. 

    - Reklama -