Komu má odpustiť tento zbedačený národ v rozkradnutej krajine pod Tatrami? Pýta sa bezpečnostný analytik Zábojník

    0
    Juraj Zábojník (Autor: Reprofoto: Facebook JZ)

    „Komu má odpustiť tento zbedačený národ, ktorému umierajú unavené ženy – matky detí na cestách vracajúce sa narobené z Rakúska, lebo by tu nevyžili? Komu má odpustiť tento národ, keď predseda kolégia a sudca najvyššieho súdu hovorí o prezidentovi tejto krajiny otvorene ako o daňovom podvodníkovi, klamárovi a úžerníkovi?“ reflektuje poeticky na Facebooku Zábojník svoj pohľad na súčasné spoločenské aj politické problémy na Slovensku.

    Nevynechal ani aktuálny prípad niekoľkomiliónovej odmeny pre advokáta Radomíra Bžána či kauzu okolo zdražovania energií, ktorá začiatkom tohto roka vyvolala vlnu nevôle a nakoniec stála kreslo riaditeľa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Jozefa Holjenčíka.

    „Komu máme odpúšťať, keď sa veľké korupčné kauzy týkajúce sa neskutočného okrádania tohto skromného národa nevedia vyšetriť a zodpovední namiesto toho, aby ukázali výsledok, koľko ľudí sedí vo vyšetrovacej väzbe, rozprávajú nezmysly, ktorým by neuverilo ani malé dieťa?“ pýta sa Zábojník a prízvukuje, že aj kauzy okolo rozkrádania eurofondov sa valia jedna za druhou.

    Pritom zodpovední za riadenie tohto štátu namiesto toho, aby zasiahli, rozprávajú, ako je najväčšou prednosťou slovenského občana medzi občanmi krajín EÚ vyžiť mesačne z takej sumy, z ktorej by sa to určite inému občanovi v Únii v tom tak často spomínanom tvrdom jadre EÚ ani len neprisnilo. Nieže ešte podarilo, nadviazal analytik na slová premiéra Roberta Fica, ktorý sa ešte v máji nechal počuť, že “najväčšou prednosťou Slovenska je, že Slováci vedia žiť z nízkych príjmov”, čím sa mu podarilo vyvolať verejné pohoršenie a u niektorých aj pobavenie.

    „Vnútorný mier v nás samých sa začína vtedy, keď sa rozhodneme, že nedovolíme inej osobe kontrolovať naše emócie a robiť si s nami, čo chce. Vždy som hovoril priateľom, nikdy sa nepozeraj na človeka zvrchu, ale len vtedy, keď mu pomáhaš vstať. Vždy príde čas, keď každý dostane to, čo si zaslúži. A ten čas sa blíži, priatelia,“ zhrnul Zábojník.

    - Reklama -