Komentátor sa zhrozil nad údajmi z Nemecka k utečencom: Som zvedavý, či sa dočkáme reakcie zo slniečkarského tábora

    0
    Jiří X. Doležal (Autor: Hans Štembera)

    Imigračná vlna rozdelila v celej západnej Európe verejnosť na „slniečkarských vítačov“ a „xenofóbnych odopieračov“. „Najvyšší podiel slniečkarských vítačov bol v Nemecku, pretože aj mladí Nemci, ktorí ani v najmenšom nenesú vinu za činy svojich dedov, trpia komplexom holokaustu,“ uviedol novinár v komentári na serveri Reflex.cz a dodal, že si asi neuvedomujú, že sú dobrí v prípadoch, keď to ohrozuje ich samých.

    Proti sebe idúce tábory sa tak vzájomne onálepkovali. Takzvaní vítači vidia odporcov imigrantov ako fašistov a xenofóbov, odporcovia považujú vítačov za slniečkarov. „Slniečkari tvrdili, že imigračná vlna prinesie do starnúcej Európy novú pracovnú silu a prichádzajúci imigranti zarobia Nemcom na starobné dôchodky. Xenofóbovia tvrdili, že pravoverný moslim, ktorý manželku bije len dlaňou, nie päsťou, a presadzuje trest smrti za urážku islamu, je v dnešnej Európe prakticky nezačleniteľný,“ spresnil.

    Pracovných miest typu ochranky v supermarkete nie je nekonečne veľa, a Nemecko aj iné štáty západnej Európy majú podľa Doležala dostatok vlastných občanov, ktorí by strážcu či sekuriťáka mohli robiť.

    Celý článok TU

    „Mrzí ma, ako málo sa hovorí o tom, že v Nemecku je dnes asi šesťstotisíc imigrantov na plných sociálnych dávkach, systéme zvanom Hartz IV. Oproti minulému roku ich pribudlo štvrť milióna,“ povedal a dodal, že naopak pracujúcich imigrantov je iba dvestotisíc. To je trikrát menej ako tých, ktorí berú dávky zarobené nemeckými občanmi.

    „Ukazuje sa, že sme si sem nepustili milión ľudí hľadajúcich prácu, ale prišiel skoro milión lenivých flákačov, ktorých musia živiť Európania. Nás, xenofóbov to neprekvapuje, čakali sme to. Som zvedavý, či sa dočkáme nejakej reakcie na tie otrasné čísla aj od niekoho zo slniečkarského tábora,“ uzavrel Doležal.

    Autor: nab

    - Reklama -