Kollárov odkaz Slovákom: Týchto ľudí si zapamätajte. Sú pošahaní a majú vás za handry

    0
    Boris Kollár (Autor: TASR)

    „Milí Bratislavčania, milí Košičania. O približne dva roky tu máme komunálne voľby. Dobre si zapamätajte mená starostov a mená primátorov,“ prihovára sa občanom dvoch najväčších miest Slovenska Kollár a pripomína najväčšie košické a bratislavské kauzy.

    Bratislavčanov v súčasnosti trápilo všeobecne záväzné nariadenie, ktoré schválili mestskí poslanci. Podľa neho by sa mali podniky v Starom Meste zatvárať už o desiatej večer. „Však to je proti turizmu a životu v meste. Centrum to ochromí a vyženie to ľudí z Bratislavy preč, na periférie,“ povedal pre ParlamentnéListy.sk Boris Kollár.

    Boli by sme raritka

    „Najnovšie informácie však hovoria, že starosta Starého Mesta sa tento návrh rozhodol nepodpísať. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej,“ dodal šéf Sme rodina, podľa ktorého by takéto nariadenie bolo pre centrum Bratislavy devastačné. „V prípade, ak by sa tento návrh uplatnil, úplne by umrel turizmus. Kto by chcel ísť do takého mesta, v ktorom sa o 22.h všetko zatvorí? Ja by som také mesto obchádzal oblúkom,“ vyhlásil poslanec a dodal, že najviac by na situáciu doplatili podnikatelia, ktorí platia okrem drahého nájomného aj odvody či dane.

    „Tieto podniky majú najväčší zárobok medzi 20.h a polnocou. Čo budú robiť, keď budú musieť tak skoro zatvoriť? Sú to likvidačné okolnosti z ekonomického hľadiska aj z hľadiska cestovného ruchu. Boli by sme fakt raritka,“ myslí si Kollár.

    Podľa neho by sa mala hľadať zlatá stredná cesta, obyvatelia, ktorí sa sťažujú na hluk by si však mali uvedomiť, že bývajú v centre. „Keď si napríklad kúpite byt nad Hlavnou stanicou, nemôžete ju obmedziť či zatvoriť iba preto, že vám prekážajú hučiace vlaky,“ vysvetľuje poslanec a pre poslancov, ktorí za návrh hlasovali, má drsný odkaz: „Poslancom, ktorí hlasovali za tento návrh, by som odkázal, nech idú robiť niečo iné. Občania vo vedení potrebujú ľudí so zdravým rozumom, nie s pošahaným.“

    Chýba im zdravý rozum

    V metropole východu najviac zarezonovala kauza, ktorá sa točí okolo parkovania a firmy EEI. Pre spornú zákazku od mesta protestujú aj mnohí Košičania. „Kašlú na ľudí a mastia si len vlastné vrecká. A to všetko preto, aby zarobili. Na vás úplne kašlú,“ hovorí Kollár o Mestskom zastupiteľstve v Košiciach a voličov upozorňuje, aby si tento prípad zapamätali a v budúcnosti týchto zástupcov nevolili: „Pokiaľ sa nezbavíme týchto štandardných politikov, ktorí kradnú, klamú a podvádzajú, ktorí vás majú za handry.“ Líder Sme rodina má aj drsný odkaz pre politikov: „Vy to ešte nechápete, že ste skončili, už idete z kopca dole, priatelia, a raz vás tí Košičania budú súdiť,“ dodáva Kollár. Viac o jeho názore na kauzu parkovanie si môžete prečítať TU.

    Kollár vo videu hovoril o mestských zastupiteľoch, ktorí tieto sporné návrhy podporili. „Principiálne som však hovoril o všetkých poslancoch, ktorí hlasovali za zatváranie podnikov v Bratislave. Rovnako aj o tých v Košiciach, ktorí zas hlasovali za EEI a parkovanie, aj o primátorovi Košíc,“ povedal líder Sme rodina. Vlastných kandidátov do komunálnych volieb však nasadiť zatiaľ neplánuje. „Zatiaľ nad tým neuvažujeme. Nesnažím sa robiť si politické body a vybrať z rukáva niekoho, kto všetko vyrieši,“ povedal Kollár a dodal: „Chcem len poukázať na to, že tam chýba zdravý rozum a bol by som rád, keby si ľudia rozmysleli, koho budú nabudúce voliť.“

    - Reklama -